KaKtuseK Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Witam,w tym temacie chciałbym pokazać wam moje małe terrarium. Więc zaczęło się od tego,że chodząc po piwnicy znalazłem małe szklane akwarium.Chciałem je jakoś wykorzystać,a przez to,że ostatnio bardzo spodobał mi się gatunek pinguicula,więc postanowiłem zrobić z tego domek dla tłustoszy. Wymiary: 40x25x23cm OSwietlenie Aquael deco light 11w Podłoże Torf+żwirek 1/1+keramzyt na dno Gatunki P.aphrodite,P.emarginata,P.hybride,P.tina i z góry: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Witam,w tym temacie chciałbym pokazać wam moje małe terrarium. Więc zaczęło się od tego,że chodząc po piwnicy znalazłem małe szklane akwarium.Chciałem je jakoś wykorzystać,a przez to,że ostatnio bardzo spodobał mi się gatunek pinguicula,więc postanowiłem zrobić z tego domek dla tłustoszy. Wymiary: 40x25x23cm OSwietlenie Aquael deco light 11w Podłoże Torf+żwirek 1/1+keramzyt na dno Gatunki P.aphrodite,P.emarginata,P.hybride,P.tina i z góry: Śliczne, pozazdrościć... chociaż mało ich tam. Na razie. Miejmy nadzieję,że będzie więcej. A ten największy i najpiękniejszy to przerośnięta tina czy jakiś 'giant" ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Roślin będzie więcej.A ten największy to tina Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Roślin będzie więcej.A ten największy to tina Jejku..śliczny! On był taki jak go kupiłeś czy jest już u Ciebie trochę czasu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 27 Lipca 2013 Autor Share Napisano 27 Lipca 2013 Jest u mnie już 2 lata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 27 Lipca 2013 Share Napisano 27 Lipca 2013 Chyba będziesz musiał pomyśleć o mocniejszym oświetleniu. No chyba, że terra stoi na jasnym parapecie? I taka uwaga pinguicula to rodzaj nie gatunek. pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 Oświetlenie jest dla nich wystarczające. Nie chodziło mi o terrarium hodowlane,tylko chciałem odwzorować ich naturalny biotop.Mile widziane uwagi co dodać a co ująć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Hej. Widzę, że już terra gotowe. Twoje roślinki są nieco większe niż moje. Widzę, że masz tam korzeń, czy jakoś go zabezpieczyłeś przed pleśnieniem od spodu (miejscem kontaktu z ciągle wilgotnym podłożem)? Ja swój wyjęłam z warunków akwariowych i już na drugi dzień na powietrzu zaczął "bieleć". Chcąc uniknąć pleśnienia w terra (a tym samym konieczności grzebania) porządnie kilka razy wypsikałam go jakimś środkiem z bayera. Przeciw pleśni i grzybom i jest ok. P.S. mech też masz chyba "ogródkowy", czy mi się wydaje ? Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Cephalotus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 30 Lipca 2013 Autor Share Napisano 30 Lipca 2013 Korzeń gotowałem w wodzie z solą.Za uniknięcie pleśni w terra odpowiada wiatraczek od starego PC. Tak mech ogródkowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Kaktusek, po pierwsze- super fotka w konkursie . Po drugie- mam pytanie: jak "się czuje" twój mech? Bo u mnie jeden z gatunków niestety RIP. Ciekawa jestem jak twoje doświadczenia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Dziękuje za miłe słowa Mech u mnie trzyma się bardzo dobrze tylko trzeba go codziennie zraszać(widać że to lubi). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaKtuseK Napisano 4 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2013 'Tina' Urocza 'Aphrodite' A mech sobie rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Hej. Jak możesz, to wstaw nowe fotki, zobaczymy postępy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi