ugibugi Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Witam Mam rosiczke D.Capensis Typical i może z dwa dni temu obciąłem już przekwitły pęd kwiatowy. Nasionka na papier i schowane. Zauważyłem teraz drugi mały pęd kwiatowy jak wyrasta. Pytanie zostawić czy uciąć i czy to w ogóle jest normalne żeby roślinka dwa razy kwitła? Edytowane 29 Lipca 2013 przez ugibugi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Normalne , moja Tokaiensis ma 4 pędy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Niech rośnie, będziesz miał więcej nasion. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 zostawić licz się jednak z czasowym osłabieniem rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) zostawić licz się jednak z czasowym osłabieniem rośliny To chyba zależy od konkretnej rośliny, lub warunków, bo jeden z moich capensisów albino wypuszcza właśnie trzeci pęd kwiatowy i póki co nie widać osłabienia Edytowane 31 Lipca 2013 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi