Sevillo Napisano 29 Lipca 2013 Autor Share Napisano 29 Lipca 2013 U mnie był od 7 do 14:30 , co ciekawsze wrócił do natury (tego naturą nie da się nazwać ) żywy . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Mi kiedyś taki wlazł na balkon na 4 piętrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) U mnie też je często widuje na szybie, swoją drogą ja bym chyba zszedł na zawał, gdyby mi cos takiego na plecy skoczyło PS Przypomniała mi się pewna podobna sytuacja. Pewnego wieczoru ok. 23 ide na strych (nie pamiętam juz po co), otwieram drzwi, a na futrynie centralnie przed moimi oczami siedzi gigantyczny pająk Od razu odechciało mi się tam włazić. Edytowane 29 Lipca 2013 przez Nieuczesany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Jak można się bać tych przepięknych stworzonek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Gdy wychodziłem dziś do pracy, widziałem takiego na suficie nad roślinami. Chyba miał myśli samobójcze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Jakiś czas temu widziałam coś podobnego na suficie nad łóżkiem. Zielony, tylne nogi skoczne. Nie wiem co się z nim potem stało. Może wyleciał, może wpadł do dzbanka, w każdym razie ten mój malutki był, ciałko niecałe 2cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Na ręce Redgreena siedzi postać larwalna żeńska - u dorosłych osobników skrzydła są wykształcone, jak widać na fotkach Sevillo. Oprócz skrzydeł i mniejszych rozmiarów larwy nie różnią się wyglądem ani kolorem od osobników dorosłych (no i, oczywiście, nie potrafią latać). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 30 Lipca 2013 Share Napisano 30 Lipca 2013 Fajny owad, choć na rękę wolałbym nie brać, bo nie wiem, czy nie potrafią udziabać przypadkiem . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Fajny owad, choć na rękę wolałbym nie brać, bo nie wiem, czy nie potrafią udziabać przypadkiem . Potrafią dość mocno ugryźć gdy są łapane i przytrzymywane. Najlepiej chwycić je delikatnie od góry poniżej głowy jak się zaczynają skrzydła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Albo pozwolić, by same wyszły na rękę. Jeszcze żaden mnie tak nie dziabnął. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Najlepiej chwycić je delikatnie od góry poniżej głowy jak się zaczynają skrzydła. Chwyt analogiczny jak do łapania raków. Podobno pasikonik potrafi wręcz wygryźć mały kawałek skóry człowiekowi, gdy się zdenerwuje. W sumie nic dziwnego - jest duży i jest drapieżnikiem. Ciekawi mnie jak wyglądają nieliczne, ale z pewnością zdarzające się jego spotkania z jedyną w naszym kraju modliszką. Raczej ją obstawiałbym tutaj jako agresora, ale ciekawe czy pasikonik daje dyla od razu czy próbuje bronić honoru rodu Tettigonia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Ciekawi mnie jak wyglądają nieliczne, ale z pewnością zdarzające się jego spotkania z jedyną w naszym kraju modliszką. Raczej ją obstawiałbym tutaj jako agresora, ale ciekawe czy pasikonik daje dyla od razu czy próbuje bronić honoru rodu Tettigonia. Ale że planujesz sparring im zrobić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Widziałem kiedyś jak konsumował osę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 (edytowane) Ja mogę sprawić pasikonika , teraz zostaje do poszukania tylko modliszka . Edytowane 31 Lipca 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 W celu ochrony rodzimych pasikoników może Kosie wystarczy taki pojedynek. Praying Mantis vs. Grasshopper Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi