Sevillo Napisano 31 Lipca 2013 Autor Share Napisano 31 Lipca 2013 Dziwne , że przybył aż z Rosji , bo widać, że to kolejna broń rosyjska - Letnia kolekcja "Czelabińsk" . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Spotkałem tego stwora dwa lata temu w pobliżu opuszczonej wsi Caryńskie. Stamtąd już niedaleko do południowej granicy z Ukrainą. Miał jakieś 3 metry. Śliczny! A z tym brązowym pyskiem wygląda jak maczany w czekoladzie. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Noliena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 No i ma całe 3 metry Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Wg mnie "stwór" Kosy do Łatczyn. Dość pospolity, ale znacznie rzadziej widywany, niż pasikonik zielony. Dorasta do +/- tej samej wielkości co on, ale nie ma aż takich długich skrzydeł. No i nie jest cały zielony Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Tak, to prawdopodobnie on. Z tymi trzema metrami może odrobinę przesadziłem, ale wydaje mi się, że miał więcej niż 4 cm, które przydziela mu Wikipedia, stawiając dokładnie w tej samej kategorii wagowej w której jest pasikonik zielony. Zgadza się to, co w tym samym źródle można wyczytać na temat dźwięków wydawanych przez owada. Orkiestra kilkudziesięciu w tej samej okolicy robi wrażenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 (edytowane) Zgadza się to, co w tym samym źródle można wyczytać na temat dźwięków wydawanych przez owada. Orkiestra kilkudziesięciu w tej samej okolicy robi wrażenie.Wierzę, oj wierzę. Zbyt często wieczorami towarzyszą mi żabie serenady przeplatane odgłosami stada gawronów, mieszkających w sąsiedztwie, bym nie doceniała potęgi "koncertów" natury. Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez Noliena Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 (edytowane) Hejka, znów mam kolejnego gościa , taki stwór : Jakiś wielbłąd ? Edytowane 9 Sierpnia 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 znów mam kolejnego gościa , taki stwór Gościnny jesteś. Stwór ów jakieś kolorki ujawnia po rozłożeniu skrzydełek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 A może rozpoznacie tę ćmę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Może to krocznik ochrowiak http://www.lepidoptera.pl/show.php?ID=660 Jak nie to samemu przejrzeć gatunki i dopasować http://www.lepidoptera.pl/EMN/start.php Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Redgreen Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 17 Sierpnia 2013 Share Napisano 17 Sierpnia 2013 Faktycznie krocznik najlepiej pasuje, choć mój ma wyjątkowo ładne ubarwienie. Sporo tych ciem, a różnią się od siebie minimalnie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi