Skocz do zawartości

Filtr r03 -czy ten się nadaje .

przemQ

Rekomendowane odpowiedzi

Trudno tak w dwóch słowach opisać krok po kroku. Do takiego zestawu dołączana jest instrukcja. Podpina się całość do sieci wodociągowej, co w przypadku debiutu trwa jakieś pół godziny powiedzmy. Korzystanie ogranicza się do otwierania i zamykania zaworu. Poza tym wymiana prefiltrów co sześć miesięcy.

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kosa.

Jeśli mogę jeszcze pociągnąć temat - ma to swoje osobne zawory i działa niezależnie od pozostałych kranów? Nie wiem, trzyma się podłączone np. gdzieś pod zlewozmywakiem i jak trzeba to odkręca?

Wybacz pytania, ale po prostu mało techniczna jestem. unsure

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy od sposobu zainstalowania. U mnie wygląda to tak, że wykorzystałem stary kran, który był w czasach prehistorycznych używany w celu dostarczania wody do filtru (nie RO), a który jest drugim kranem przy zlewie w kuchni. Można zamontować równie dobrze w łazience. Nie zajmuje dużo miejsca. Warto wiedzieć, że 2/3 wody to tak zwany ściek. Woda czysta wbrew nazwie, ale po prostu odpad powstający przy filtrowaniu. Do podlewania owadożernych nadaje się około 1/3 wody i to jest tak zwany uzysk. Ściek warto jakoś rozsądnie zagospodarować, do spłukiwania w toalecie czy gotowania na przykład. Tak, układ jest niezależny od kranu, uruchamiasz go tylko, gdy chcesz filtrować wodę dla roślin.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.