Szymon035 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Witam. Powiedział by mi ktoś jak dokładnie hodować ten gatunek dzbanecznika? Mam już muchołowki, rosiczki a teraz kupiłem własnie ten dzbanecznik, ale jak nigdzie nie moge znaleść jak hodować ten gatunek. Wszędzie jest tylko napisane ogólnie o dzbanecznikach. Dodaje też zdjęcia: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 (edytowane) Najlepiej rozproszone słońce, podlewanie od góry, podłoże cały czas wilgotne. Może stać na parapecie. W leroy merlin kupiłeś? (podłoże to oczywiście torf) Edytowane 7 Sierpnia 2013 przez daro7979 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Piękny , bardzo piękny . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon035 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzieki za odpowiedzi. daro7979 tak w Leroy Merlin kupiłem A mam jeszcze pytanie czy jest to gatunek trudny czy łatwy w hodowli? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Łatwy w hodowli, jeden z najłatwiejszych . Kurdę, kupić go muszę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon035 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 30zł za niego zapłaciłem. I jeszcze jedno pytanko: bo zauważyłem że w jednym dzbanku jest ten płyn a w pozostałych jest sucho. Dlaczego tak jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Pewnie wylany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon035 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 A ten płyn sie jakoś tam uzupełni? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 nie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Nie, w następnych dzbankach już będzie. Jak chcesz to możesz tam wlać wodę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 (edytowane) Pytam, bo u mnie w Krakowie w Leroy Merlin była spora dostawa owadożerów, na dodatek w świetnej kondycji a kapturnice również w świetnej cenie. Wybrałem się po torf, wróciłem bez torfu, ale z N. hookeriena Edytowane 8 Sierpnia 2013 przez daro7979 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon035 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Mam jeszcze pytanie czy trzeba ten dzbanecznik zimować? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Warto jednak zajrzeć do tych ogólnych zaleceń, o których wspomniałeś w pierwszym poście. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymon035 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 A powiedzcie mi gdzie moge kupic torf to tego dzbanecznika? Bo ostatnio jak kupilem na allegro to mial byc specialny torf a okazalo sie ze przyslali mi zwykla ziemie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 7 Września 2013 Share Napisano 7 Września 2013 Napisz sprzedawcy negatywa "Długo cię znajdę?", a sam idź do marketu budowlanego lub sklepu ogrodniczego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi