Lukash Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Zdjęcia niestety kiepskiej jakości Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) cd. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Jak to są kiepskiej jakości..... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Kiepska jakość , pojęcie względne. Mnie się podobają ale może autor nie zadowolony z ujęć albo wykorzystania możliwości sprzętu którego nie znamy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Zielono strasznie na tych zdjęciach, fajny klimat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Listopada 2013 Autor Share Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Sansei a mi się nie podobają ale wstawiłem co nieco, by odświeżyć wątek i pokazać między innymi D. proliferę, która wykiełkowała mi z pączka kwiatowego Redgreen i tego i tego ale lenia dziś miałem i nie chciałem ich wyjmować z domku Rysiek955 między doniczkami jest mech sphagnum rozłożony na całej powierzchni Edytowane 3 Listopada 2013 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 ... ale lenia dziś miałem i nie chciałem ich wyjmować z domku I wyjaśniła się zagadka dobrej jakości zdjęć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) W moim floroterra kwitną teraz D. dielsiana, D. madagascariensis, D. kaieteurensis, D. oblanceolata, D. sp. 'Lantau Island oraz D. Red-Green. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 10 Listopada 2013 Autor Share Napisano 10 Listopada 2013 (edytowane) i jeszcze jedna z moich venust Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 13 Listopada 2013 Share Napisano 13 Listopada 2013 Fotki bardzo ładne A mógłbyś pokazać jak wygląda terrarium w całości ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Gemmae od Radka i ich 100% kiełkowanie. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 17 Listopada 2013 Autor Share Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Maju na życzenie mój domek dla roślin w wersji domowej-przetrwalnej Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Bardzo fajnie się prezentują doniczki w tym mchu A jak duże jest to terrarium > I czy jest na dnie jakieś podłoże dla mchu ? Mam na myśli czy on rośnie tylko w wodzie czy np rozsupałeś trochę torfu i dopiero posadziłeś mech ? Fajnie by było gdybyś powiedział też coś o oświetleniu, bo myślę o nim już chyba z miesiąc i nie mogę się zdecydować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 (edytowane) Maju mech rośnie bezpośrednio w wodzie, na razie nic tam nie robiłem, co jakiś czas tylko uzupełniam wodą, by podłoże pobierało wodę dla roślin. A oświetlenie? Lampa AQUAEL DecoLight 11W była moją jedyną jeszcze zanim urządziłem terra a druga powstała z oprawki ceramicznej o średnicy 14cm plus żarówka Exo Terra Repti-Glo 5.0 UVB 26W i dzięki tej żarówce w terra mam podwyższoną temperaturkę, gdzie w dzień oscyluje w okolicach 27-28 stopni przy 60% wilgotności a nocą wyłączam światło i temp. wynosi wtedy ok 20-21 kresek oraz ok. 98 % wilgotność. Oczywiście wszystko przykryłem zwyczajną folią aluminiową O ile w ciągu dnia mam niewielki obszar odkryty, by rośliny nie "ugotowały się" o tyle nocą góra jest zasłonięta ale nieszczelnie Edytowane 19 Listopada 2013 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 (edytowane) Po raz drugi kwitnąca w tym półroczu Drosera oblanceolata oraz siewki od Radka już takiej wielkości Poza tym mam pytanko odnośnie Drosery paradoxy. Czy to jej prawidłowy rozwój? Zasuszyła mi się i teraz jakby odbija ze środka ale strasznie wolno jej to idzie. Edytowane 8 Stycznia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi