Redgreen Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Zacnie się bawisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 21 Czerwca 2014 Share Napisano 21 Czerwca 2014 Bo to muchołówki nasionka kiełkują... Skoro jest napisane, że kaieteurensis lub felix, to jest to kaieteurensis lub felix. Nasionka tych gatunków mają jajowaty kształt i mogą na zdjęciu przypominać nasiona muchołówki z tym, że nasiona muchołówki są sporo większe. Ostatnio zbierałem nasionka obu gatunków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 26 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) Rozwiewam chyba wszelkie wątpliwości, iż nie będą to muchołówki. Musiałem edytować bo miało być jeszcze "nie". Oczywiście, że to rosiczki. A tu spider... [*] Aż mi się serduszko kraje. Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrDIIL Napisano 26 Czerwca 2014 Share Napisano 26 Czerwca 2014 Dzięki za zdjęcia rosiczek, teraz wiem, że się nie myliłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 Pączkowanie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 i maluszki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 29 Czerwca 2014 Share Napisano 29 Czerwca 2014 A co to za krasnale ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 29 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2014 karaluszku maluszki to D. dielsiana i D. capensis. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 22 Lipca 2014 Autor Share Napisano 22 Lipca 2014 Moja niecała plantacja. Kwiatuszki D. oblanceolata Sunset Peak Hong Kong. D. natalensis. Małe muchołówki. Pozostałe: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 (edytowane) Robisz naprawdę fajne zdjęcia I widzę, że nie tylko u mnie kosarze pchają się do pułapek jak głupie. Edytowane 23 Lipca 2014 przez daro7979 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Zdjęcia super, rośliny zadbane... bomba! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 Nie chce mi się za bardzo przeczesywać 10 stron ale szukam pełnego zdjęcia, bo po tym co widać nieco wyżej wnioskować idzie, że swoje zabawki trzymasz osobno w doniczkach. Lepiej jest tak czy w jednej podłużnej np doniczce a może w kalfasie budowlanym? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 23 Lipca 2014 Autor Share Napisano 23 Lipca 2014 daro7979 Dziękuję, milo się czyta takie wpisy. Fakt kosarze już 3 bodajże wpadły w pułapki, dziwię się tym bo w zeszłym roku chyba tylko jeden został złapany. A szkoda, że one wpadają, wolałbym jednak aby muchy to robiły. damian.sze@op.pl Miło i dziękuję! Są też i od Ciebie chociażby te malutkie muchole. ElektrykPL Trzymam w doniczkach z przyzwyczajenia już. Nie chcę ich rozsadzać do jednej większej, gdyż i tak część na zimę wyląduje w moim terra a ja, że niezdecydowany często jestem to zostawiam tak jak jest a poza tym parapety w chałupie mam wąskie. Wolałbym jednak trzymać je w większym pojemniku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElektrykPL Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 U mnie parapety też są liche, a kalfas by stał na podłodze. Może te moje 3 pierdółki wsadzę do jednej szerokiej i później dosadzę ewentualnie do pełna, bo nie wyobrażam sobie przenoszenia tej skrzyni do domu, a taką doniczkę czy w czasie burzy czy cuś łatwo jest przenieść. Ale za to mało miejsca, później trzeba by drugą dołożyć... ALe ta kolekcja jest niezła. I pewnie podlać jest łatwiej coś w jednym miejscu, a nie 10 podstawek hehe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 9 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Wczorajsze fotoski kiełkujących muchołówek: Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi