Skocz do zawartości

Owadożerne piekiełko Łukasha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 367
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Hej Łukash !

Roślinki bardzo ładne - budzą zachwyt, jak zwykle przeglądając Twoje owadożerne piekło, mogłem się napawać ich pięknem. Piszę jednak w sprawie kota.

Nie uwierzyłbyś, jak wyjątkowo podobny jest do mojego. Niemal identyczny co do każdego szczegółu.

Porównywałem Tutusia - mojego kota do wielu ras kotów i jedynym sensownym wytłumaczeniem jego wyglądu, to miłosne uniesienie kota europejskiego dachowca, z norweskim leśnym, lub maine coonem. czy znasz może rodziców Twojego kotka?

Przepraszam za mały offtop.

Odnośnik do odpowiedzi

Heja spijając nektar :wink:

Swoją drogą ciekawy masz ten nick i intrygujący. :)

Roślinki nie wszystkie dobrze wyglądają, niektóre pewnie uśmiercam bo jakoś nie chce mi się reagować, które na balkonie stoją i marnieją.

Odnośnie kota to nie mam pojęcia cóż za rodzice ją spłodzili ale na pewno nie są to dwa dachowce. Moja kotka ma mniejszą główkę albo mi się tak wydaje...

Sierść natomiast jest dłuższa na całym ciele, ogon też puszysty. Może uda mi się w ciągu dnia dowiedzieć kto zbroił, że ona się "wykluła". :help:

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

A tutaj pozostałe roślinki:

post-6457-1408546062_thumb.jpg

Oraz moja rosiczka filiformis niezbyt sztywna. Pewnie to wina małej doniczki, jak myślicie?

post-6457-1408546069_thumb.jpg

A tu lithopsy:

post-6457-1408546113_thumb.jpg

I roślina X. Może ktoś wie co to za roślina w centralnej części zdjęcia?

Nie mam pojęcia co to może być. Zdawało mi się, że wysadzałem tam pestkę granatu ale roślina zupełnie inaczej wygląda.

post-6457-1408546119_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
you-know Witam! Dziekuję za opinię odnośnie adenium. Sam przycinałem na wiosnę. Stwierdziłem, że to dobra pora no i tak kaudeks coraz grubszy a na "szczycie" rozkrzewienia. Tylko ten wzrost nie jest piorunujący. Najważniejsze, że rosną bo uwielbiam je!
Odnośnik do odpowiedzi

Ale to niemożliwe, pisałem na shoutboxie wczoraj bodajże, że jednego dnia pięknie rosła a kolejnego została tylko z jednym listkiem. Obok widać, jeden leżący listek no i kikuty po pozostałych liściach a temperaturkę ma tę samą cały czas. Chyba nie przyjdzie mi się cieszyć tą rosiczką już kiedykolwiek.

Odnośnik do odpowiedzi