Kropka Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ewidentnie wygląda jakby ją coś objadło, może ślimak jakiś do terra Ci się zakradł? Jeśli to był jakiś głodny intruz to o tyle jest to dobra wiadomość, że rosiczka powinna ładnie odrosnąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 (edytowane) mrDIIL nie może iść spać. Miała dobre warunki. Po przeniesieniu z balkonu do terra rosła wspaniale. Wypuszczała nowe listeczki, które ładnie się rozwijały i nabierały kropelek. A tu nagle minęła noc i 4-5 liści brak w tym jeden widoczny na zdjęciu wyraźnie ucięty, zjedzony itp. itd. Może faktycznie coś mi ją objadło tylko nie jestem w stanie tego czegoś wyłapać. Noliena - całe szczęście kotka nie ma dostępu do mojego terra, nie wchodzi do pokoju, kiedy mnie nie ma. Więc na pewno nie ona, zresztą nigdy nie była zainteresowana owadożerami w akwarium. Kropka wpatruję się cały czas i póki co, nie ma mocnych na to coś. Edytowane 1 Września 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Ekstra rośliny! A 'baobaby' genialne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 3 Września 2014 Autor Share Napisano 3 Września 2014 Dzięki wielkie Damianie! A to sprawca podjadania moich roślin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 A to sprawca podjadania moich roślin: Ale paskuda. Na szczęście upolowałeś stwora i rosiczki ocalone. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krople_rosy Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 rośliny owadożerne.. phi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Hmm no wygląda na to, że nie tylko Twoje rośliny ładne, ale i smaczne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Ostatnio takie robale zjadły moją jedyną kapustę ozdobną. Wszystkie te gąsienice zebrałam do słoika i było ich 30! Dałam radę nakarmić nimi większość moich roślin Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Nolieno okazało się, że w terra był jeszcze jeden osobnik i podjadł mi rosiczki natalensis oraz venustę. Teraz wyglądają nieciekawie niestety. spijając_nektar Wczułeś się w sytuację robaczka widzę. Kropka wolałbym tylko pierwszy przymiotnik ale cóż poradzić. Szkoda, że rosiczki nie są trujące, miałbym z głowy. ;-) Hesperyda nie zazdroszczę! A biorąc pod uwagę Twoje roślinki: piękne, zdrowe! To założyłbym całodobowy monitoring. Edytowane 21 Września 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 20 Września 2014 Autor Share Napisano 20 Września 2014 A tu kolekcja w terra, zdjęcia gorszej jakości niestety. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 (edytowane) Nie przesadzaj z tą gorszą jakością, skorpionek bardzo ładny Edytowane 20 Września 2014 przez biedronkaoo7 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 Nolieno okazało się, że w terra był jeszcze jeden osobnik i podjadł mi rosiczki nidiformis oraz venustę. Te robale wyglądały jak samo nieszczęście, to i chadzały parami. A rośliny mimo inwazji masz piękne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Biedronko wobec siebie zawsze pozostanę surowy. Noliena Skończyło się na dwóch. Całe szczęście, że teraz ni widu i ni słychu o nich. Dziś, korzystając ze słoneczno-pochmurnej pogody postanowiłem wyskoczyć z aparatem na balkon i zrobić nieco więcej fotek starą kompaktówką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Tłustosz Agnata Tłustosz Weser Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Drosera pulchella x nitidula Drosera paradoxa Drosera peltata Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi