Radek:) Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Wydaje mi się, że masz tę bardziej czerwoną odmianę adelki o cieńszych liściach i ona tak chyba rośnie, ale i tak bardzo ładna, bo u mnie ta czerwona zawsze, w którymś momencie focha strzelała i przestawała rosnąć. Teraz to w sumie wszystkie adelki u mnie się obraziły nie wiedzieć czemu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 4 Kwietnia 2015 Share Napisano 4 Kwietnia 2015 W końcu to kobiety Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 4 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2015 Radku cienkie liście to ona ma faktycznie. Oby moja nie strzeliła focha, sama nie rośnie, ma siostrę tuż obok a i chyba nie ingeruję w jej wzrost, nie przewracam, nie trącam jej. Siedzi spokojnie w kącie. Biedronko i weź tu kobietę zrozum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Aktualizacja: Dionea muscipula all red Niezidentyfikowane muchołówki wysiane w zeszłym roku: Dionea muscipula red-green: Edytowane 18 Maja 2015 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Cephalotus follicularis: Drosera capensis all red: Edytowane 18 Maja 2015 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaah Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Piękne ujęcie All Redów - zarówno muchołówkowych, jak i capensisa. Że Ci się udało takie zbliżenia zrobić! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 18 Maja 2015 Autor Share Napisano 18 Maja 2015 Dzięki Ptaahu!!! Te zbliżenia jeszcze nie są takie, jak bym chciał ale poczekam na słoneczną pogodę i na spokojnie sfotografuję jak podrosną bąbelku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KonradBe Napisano 18 Maja 2015 Share Napisano 18 Maja 2015 Zawsze miło jest popatrzeć na Twoje zdjęcia. Czekamy na więcej, o nasz forumowy Ekshibicjonisto! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Pięknie się wybarwiły " all red " i cieszą oko foty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 (edytowane) Konrado wpadaj częściej i czuj się jak u siebie. Redgreen Dziękuję! Po raz pierwszy widzę u siebie całe czerwone muchołówki. W zeszłym roku niestety mimo, całego lata i jesieni spędzonych na balkonie nie wybarwiła się tak jak tej wiosny! A tu kolejna porcja fotek i małe porównania zdjęć z 3 kwietnia i dzisiejszych: Drosera adelae: Drosera pulchella x nitidula: Drosera kaieteurensis: Tegoroczna Drosera scorpioides: Edytowane 23 Maja 2015 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Pozostał cephalotus follicularis posadzony z liścia. Ostatecznie przyjęły się trzy sadzonki liściowe spośród czterech! Zdjęcie z 3 kwietnia i podglądowe dzisiejsze: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Bardzo ładne rośliny i zdjęcia, D. kaieteurensis kwitnie, widać że dobrze jej u Ciebie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Zadowolone rośliny i piękne zdjęcia, a D. kaieteurensis i cefalek po prostu cudne! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hesperyda Napisano 23 Maja 2015 Share Napisano 23 Maja 2015 Fajne zdjęcia porównujące. Co zrobiłeś że D. adelae ma teraz jakby więcej kropelek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 23 Maja 2015 Autor Share Napisano 23 Maja 2015 Dziękuję porter! Nie pierwszy raz kwitnie ale nasion nie potrafię zbierać z pączków, prawdopodobnie za szybko ścinam ale tym razem poczekam aż pączek sam pęknie. Nolieno bardzo dziękuję! Staram się jak mogę zapewnić im idealne warunki. Marto właśnie nie robiłem nic z nią. Może to kwestia podlewania, zauważyłem, że jak woda stoi w akwarium wypełnionym sphagnum to tenże torfowiec od nadmiaru wody albo inaczej, przepicia jest kruchutki. Jest większe parowanie, bo i temperaturka się zwiększyła bo w domu też podnosi się kiedy na dworze cieplej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi