kymko1994 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam. Dzisiaj zakupiłem muchołówkę w Leroy Merlin, jest podzielona na 3 kępy w jednej doniczce ( od 3 do 9 pułapek na kępie), jest to moja pierwsza muchołówka. Czytałem trochę o muchołówkach i z tego co wiem to najlepiej je rozsadzać na wiosnę i po zakupie, ale również gdy korzenie wystają do podstawki ( u mnie wyszły 2 cienkie korzenie). Więc chciałbym się zapytać, czy rozsadzać je do nowych doniczek, może do większej doniczki przełożyć cały torf z zakupioną muchołówką i dosypać brakującą ilość torfu, czy poczekać do wiosny i wtedy się zając rozsadzaniem ? W razie potrzeby mogę dodać zdjęcia, ale dopiero w poniedziałek (pożyczyłem aparat ;( ). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Radzę przesadzić jak najszybciej do nowego torfu (o ile to podłoże w którym teraz znajduję się roślina jest torfem). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kymko1994 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Mam je rozdzielać, czy przesadzić całość do jednej doniczki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Twój wybór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kymko1994 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wiem, ale czy takie rozdzielanie teraz nie zaszkodzi roślinie ( nie chce żeby mi padła) ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Bezpieczniej będzie nie rozdzielać, na ogół robi się to na wiosnę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi