karaluch Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć. Jako, że jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o rozmnażanie rosiczek z liści, proszę Was o zidentyfikowanie tego czegoś co dziś rano zobaczyłem. Na moje oko to rosica, ale ręki nie dam sobie uciąć.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 To są małe rosiczki powiększy Ci się trochę kolekcja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) To są małe rosiczki powiększy Ci się trochę kolekcja he he dzięki Dziwne miejsce sobie wybrały na rozwój. Myślałem, że rosice wyrosną jak muchole - z torfu, a nie na liściu. Jeszcze raz dzięki @edit Rysiu, to jedne z tych liści od Ciebie Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-AND- Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Cześć. Jako, że jestem jeszcze zielony jeżeli chodzi o rozmnażanie rosiczek z liści, proszę Was o zidentyfikowanie tego czegoś co dziś rano zobaczyłem. Na moje oko to rosica, ale ręki nie dam sobie uciąć.... A co to za rosiczkę rozmnożyłeś? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Wygląd i okoliczności pasują do Drosera adelae. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 10 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Wygląd i okoliczności pasują do Drosera adelae. Tak, to adelae Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niekumaty Burak Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Od siebie dodam, że Drosera adelae w porównaniu z innymi rosiczkami bardzo łatwo rozmnaża się w wodzie. Szybko "pączkuje" i co najważniejsze, bardzo szybko wypuszcza korzenie, co inne robią bardzo niechętnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Podtrzymując temat. Mam nadzieję, że to też rosiczki : Pytam bo muszę mieć pewność No i czytający też Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 9 Marca 2014 Share Napisano 9 Marca 2014 A co to za rosiczki ? Takie okrągłe pułapki, to chyba okrągłolistna ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 A co to za rosiczki ? Takie okrągłe pułapki, to chyba okrągłolistna ? He, dobre pytanie. Zdjęcie trochę stare, więc nie wiem co to za roślina Obstawiałbym na hamiltonii, ale ręki nie dam cobie uciąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi