Kuriczka Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witajcie Dopiero się zarejestrowałem i mam do was pytanie. Kupiłem poraz pierwszy rosiczkę capensis, tylko to nie jest jedna rosiczka tylko minimum 4. I nie wiem czy ją przesadzić do oddzielnych doniczek. O uprawie rosiczek wiem bo się je hoduje podobnie jak muchołówki a ich to mam mase + 1 Zastanawia mnie czy też wystawić ją na dwór, bo na moim parapecie południowym słońca ma tylko 1-1,5 h . Nie mogę przesłać zdjęcia bo ma za duży rozmiar. Pozdrofionka <3 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Witajcie Dopiero się zarejestrowałem i mam do was pytanie. Kupiłem poraz pierwszy rosiczkę capensis, tylko to nie jest jedna rosiczka tylko minimum 4. I nie wiem czy ją przesadzić do oddzielnych doniczek. O uprawie rosiczek wiem bo się je hoduje podobnie jak muchołówki a ich to mam mase + 1 Zastanawia mnie czy też wystawić ją na dwór, bo na moim parapecie południowym słońca ma tylko 1-1,5 h . Nie mogę przesłać zdjęcia bo ma za duży rozmiar. Pozdrofionka <3 Kwestia gustu. Sam musisz ocenić czy trzeba. Ja mam prawie wszystkie owadożery na balkonie więc capensis też może być wystawiony na zewnątrz. Tak na przyszłosć: jeżeli nie masz programu z funkcją zmniejszania rozdzielczości (wielkości) a na pewno masz painta w kompie to klikasz prawa mysz na zdjęcie w komputerze> Edytuj> wyskakuje obraz do edycji w paint> zmień rozmiar> dajesz pixele (nie procentowo) i w pierwszej wartości dajesz np 1024 lub 900 lub 800 drga wartość uzupełni się sama. np 1024x 768 pix Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuriczka Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Jeśli chcesz to możesz rozsadzić po kilka do 2 doniczek. Będą miały luźniej, choć jak powiedział allgreen to kwestia gustu. Ja osobiście wole jak są wszystkie w kupie @Edit literówka Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez Nieuczesany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Ta kupa jest bardzo ładna. Taka gromadka. ja bym zostawił. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuriczka Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Ok to zostawiam kupe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtys Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 mozesz przesadzic do wiekszej doniczki zeby bylo im luzniej ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi