Skocz do zawartości

Capensis

Kuriczka

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :D

Dopiero się zarejestrowałem i mam do was pytanie. Kupiłem poraz pierwszy rosiczkę capensis, tylko to nie jest jedna rosiczka tylko minimum 4. I nie wiem czy ją przesadzić do oddzielnych doniczek. O uprawie rosiczek wiem bo się je hoduje podobnie jak muchołówki a ich to mam mase + 1 :D Zastanawia mnie czy też wystawić ją na dwór, bo na moim parapecie południowym słońca ma tylko 1-1,5 h .

Nie mogę przesłać zdjęcia bo ma za duży rozmiar.

Pozdrofionka <3

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie :D

Dopiero się zarejestrowałem i mam do was pytanie. Kupiłem poraz pierwszy rosiczkę capensis, tylko to nie jest jedna rosiczka tylko minimum 4. I nie wiem czy ją przesadzić do oddzielnych doniczek. O uprawie rosiczek wiem bo się je hoduje podobnie jak muchołówki a ich to mam mase + 1 :D Zastanawia mnie czy też wystawić ją na dwór, bo na moim parapecie południowym słońca ma tylko 1-1,5 h .

Nie mogę przesłać zdjęcia bo ma za duży rozmiar.

Pozdrofionka <3

Kwestia gustu. Sam musisz ocenić czy trzeba. Ja mam prawie wszystkie owadożery na balkonie więc capensis też może być wystawiony na zewnątrz.

Tak na przyszłosć: jeżeli nie masz programu z funkcją zmniejszania rozdzielczości (wielkości) a na pewno masz painta w kompie to klikasz prawa mysz na zdjęcie w komputerze> Edytuj> wyskakuje obraz do edycji w paint> zmień rozmiar> dajesz pixele (nie procentowo) i w pierwszej wartości dajesz np 1024 lub 900 lub 800 drga wartość uzupełni się sama. np 1024x 768 pix

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz to możesz rozsadzić po kilka do 2 doniczek. Będą miały luźniej, choć jak powiedział allgreen to kwestia gustu. Ja osobiście wole jak są wszystkie w kupie :)

@Edit literówka

Edytowane przez Nieuczesany
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.