Skocz do zawartości

Małe ogonki liściowe

Kr3C!K

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Posiadam taką muchołówkę.. wszystko pięknie ladnie.. tylko zaczęła wypuszczać takie małe liśćie jak na zdjeciach.. z początku myślałem, że urosną, ale tak sie nie stało i zacząłęm się martwić.. od czego to tak może być?

post-6304-1376327363_thumb.jpg

post-6304-1376327425_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest dobrze. Te ogonki liściowe, które tak Cię niepokoją to fragmenty młodej rośliny. Twoja muchołówka się rozmnożyła. Zauważ, że przyrosty ze starego stożka wzrostu zachowały dotychczasową wielkość.

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest dobrze. Te ogonki liściowe, które tak Cię niepokoją to fragmenty młodej rośliny. Twoja muchołówka się rozmnożyła. Zauważ, że przyrosty ze starego stożka wzrostu zachowały dotychczasową wielkość.

i mam teraz ją przesadzić czy jak?

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz mieć 2 muchołówki to poczekaj trochę aż podrośnie i przy przesadzaniu możesz je rozdzielić. Ja jednak proponowałbym ci zostawić tak jak jest, ponieważ kilka muchołówek w jednej doniczce bardzo ładnie wygląda :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.