Patrykf17 Napisano 13 Sierpnia 2013 Share Napisano 13 Sierpnia 2013 Witam, W tamtym tygodniu zamówiłem owy dzbanecznik. Kiedy do mnie dotarł zaniepokoiły mnie kropki widoczne na zdjęciach: Czytałem, że mogą to być jakieś pasożyty, ale jeśli już to jakie i czym się ich pozbyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 14 Sierpnia 2013 Share Napisano 14 Sierpnia 2013 Ja bym bardziej grzyba obstawiał. Możesz spryskać Topsinem lub Score, środków na pasożyty nie znam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 A czy małe, białe włoski na niektórych liściach i fakt, że 2 liście są lekko poskręcane to normalna sprawa? Czy Topsin powinien być rozcieńczony? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Daj zdjęcie tych białych włosków, może to coś po przędziorkach, ale daj zdjęcie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozanostra1 Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Ja mam ten sam problem... więc podłączam się pod post Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrykf17 Napisano 15 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Oto zdjęcia : Na 1 zdjęciu widać, że wschodzący liść jest pokryty tym samym meszkiem. Kawałek liścia został tak jakby zjedzony (ostatnie zdjęcie). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 15 Sierpnia 2013 Share Napisano 15 Sierpnia 2013 Te białe kropki czy kreseczki to są według mnie wylinki mszycy, też coś takiego kiedyś na tłustoszach miałem, mszyc nie znajdziesz, a wylinki będą. Spryskaj Karate Zeon najpierw, a potem na grzyba Topsinem, chyba żeby zmieszać oba razem i też pewnie pomoże, ale pewny nie jestem, czy wolno to mieszać. Jak nie pomoże to będziemy się martwić dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi