Skocz do zawartości

Rośliny pływająca na torofowisko w akwarium

nafarcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ostatnio zrobiłem sobie mini torfowisko w akwarium. Mam również tam niewielkie powierzchnię wody. Chciałbym się dowiedzieć jakie można zakupić rośliny pływające (nie owadożerne) do akwarium, żeby wizualnie to wszystko lepiej wyglądało. Zastanawiałem się na zakupie rzęsy wodnej, lecz nie wiem czy ona nie będzie za drobna. Chodzi mi o rośliny których średnica nie przekroczy 5 cm. Macie może jakieś własne doświadczenia w tej sprawie i moglibyście się nimi podzielić? Z góry dziękuje za pomoc. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Limnobium w akwarium. Roślinka ładnie wygląda i dość szybko się rozrasta. Z własnego doświadczenia wiem, że nie może być "ochlapywana" wodą z filtra, bo na liściach dostanie brązowych plam. Nawożę ją płynnym żelazem(do zakupu w sklepach zoologicznych). Tylko taki problem, że starsze roślinki osiągają u mnie ok. 7cm.

P.S.Jest to roślinka bardzo łatwa w uprawie. ;)

POZDRAWIAM

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.