nafarcie Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Witam, ostatnio zrobiłem sobie mini torfowisko w akwarium. Mam również tam niewielkie powierzchnię wody. Chciałbym się dowiedzieć jakie można zakupić rośliny pływające (nie owadożerne) do akwarium, żeby wizualnie to wszystko lepiej wyglądało. Zastanawiałem się na zakupie rzęsy wodnej, lecz nie wiem czy ona nie będzie za drobna. Chodzi mi o rośliny których średnica nie przekroczy 5 cm. Macie może jakieś własne doświadczenia w tej sprawie i moglibyście się nimi podzielić? Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomason Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Rzęsa najlepsza, ew. Limnobium. Jest na allegro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian.sze Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja mam Limnobium w akwarium. Roślinka ładnie wygląda i dość szybko się rozrasta. Z własnego doświadczenia wiem, że nie może być "ochlapywana" wodą z filtra, bo na liściach dostanie brązowych plam. Nawożę ją płynnym żelazem(do zakupu w sklepach zoologicznych). Tylko taki problem, że starsze roślinki osiągają u mnie ok. 7cm. P.S.Jest to roślinka bardzo łatwa w uprawie. POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Bardzo dziękuje za pomoc. Rzęsę wodą mam już, teraz zakupie Limnobium na próbę i zobaczę co z tego wyjdzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi