Maja100 Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Jakiś czas temu pociełam mojego 1,5 metrowego dzbanecznika na małe kawałki w celu rozmnożenia. Teraz na odciętych sadzonkach pojawiły się takie małe wypustki. Czy to zaczątki odrostów ? Pojawiają sie praktycznie nad każdym liściem Mam też starszego dzbanecznika który wypuścił odrost z łodygi głównej i chciałabym go oddzielić. Tylko jak to zrobic ? Bo on nie ma jeszcze korzeni .. ( jest już spory bo ma z 5 liści i ze 3 dzbanki ) Bardzo proszę o porady Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Tak, będą z tego roślinki. Możesz również odciąć zostawiając 3-4 międzywęźla i wstawić do wody jak cięte kwiaty- samo się ukorzeni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Jeśli chcesz go oddzielić to po prostu go odetnij, tak jak robiłaś te sadzonki, choć według mnie ładniejszy byłby z odrostem Możesz pobawić się w odkłady powietrzne, ale jak dla mnie to zbędne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi