Skocz do zawartości

Kapturnica podlewanie i dolewanie do dzbanków.

Gwynbleidd

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zauważyłem że w nowym kielichu leucophylli jest na dnie troszkę cieczy :) Teraz pytanko na trochę inny temat; Gdy wrzuciłem do tego nowego kielicha ziemiórkę, nie spadła na dno tylko zatrzymała się mniej więcej w połowie, jakby wpadła w pajęczynę. Nie możliwe jest żeby to była pajęczyna, bo ten kielich otworzył się dopiero wczoraj. Co to więc jest?

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 year later...
  • Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Cześć,

mam kilka pytań do nieco bardziej doświadczonych ode mnie. Nie chcę otwierać nowego wątku, wiem że wszystko można znaleźć ale mimo stosowania się do instrukcji uśmierciłam już 2 kapturnice i chyba naprawdę potrzebuję indywidualnej pomocy.

Czy to jest sarracenia purpurea? Ma puste kielichy, gdzieś wyczytałam że powinno się jej dolać wody jak jest sucho w środku. Trzymam ją na balkonie, od południowej strony, w starym terrarium, wraz z rosiczką i muchołówką. Podlewam je wszystkie jedną wodą, filtrowaną (odwrócona osmoza). Patrząc jak mi się rozwijają muchołówki i rosiczki to jest im bardzo dobrze, ale niepokoję się o kapturnicę, nie chcę mieć kolejnej na sumieniu. I jeszcze jedno, gdzieś mi się rzuciło w oczy że powinno się ją spryskiwać wodą, wieczorem albo rano. Prawda to? Dzięki wielkie za pomoc!

post-7060-1437755953_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi