Skocz do zawartości

Nawilżacz powietrza.

Patrykf17

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy zakup takiego oto nawilżacza do terrarium w celu zwiększenia wilgotności ma jakiś sens? Jeśli tak to może mi ktoś powiedzieć jak on działa? Widzę, że nie ma zbiornika na wodę czyli wstawia się go do innego zbiornika z wodą?

Odnośnik do odpowiedzi

1. Zwróć uwagę, że w zestawie nie ma zasilacza.

2. Te mrugające diody na dłuższą metę mogą być irytujące, a raczej nie ma możliwości ich wyłączenia.

3. Jak pisał Brenas, trwałość tej chińszczyzny (głównie membrany) to oddzielny temat.

4. Jeśli terrarium nie jest jakieś mega-wielkie i nie ma w nim roślin, które wymagają 90% wilgotności to uważam to za zbyteczne. No chyba że terra samo za bardzo przesycha, ale przy szczelnym nie powinno to mieć miejsca. Keramzyt na dnie albo mech torfowiec też podniosą wilgotność.

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ( a raczej miałem) identyczny w domu . Niby działa ale po chwili przestaje działać i tak ciągle mimo że ma odpowiedni poziom wody. Z miesiąc może działał u mnie normalnie . Do terrarium z helkami mam podłączony taki http://allegro.pl/ultradzwiekowy-nawilzacz...3484712404.html. Może i wychodzi 3x drożej ale o niebo lepiej działa i nie ma z nim żadnym problemów.

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taki i na dłuższą metę całkowicie nie sprawdza się nawet w terrarium. Za cenę tego foggerka i zasilacza do niego (następne parędziesiąt złotych) lepiej kupić nawilżacz, o którym wspomina chroman91 w poście wyżej.

Wady kiedyś już opisywałem tutaj.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.