Rysiek955 Napisano 29 Sierpnia 2013 Share Napisano 29 Sierpnia 2013 No to nadeszła pora na mnie, w tym temacie pokażę co udało mi się wyhodować D.adelae Nie wiem czemu ale nie chce mi się dzielić jakoś ;/ D.spatulata Wysiana bodajże w listopadzie DM 'dingleys giant' Łapie wszystko co popadnie i rośnie jak na drożdżach D.capensis Którego całe lato trzymałem na pełnym słońcu na dworze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Jak na spatulate to trochę tego jest Ile wam najwięcej spatulata wypuściła pąków? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 A jak tam hookeriany ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Moje spatulaty mają po 7-8 kwiatów, ale za to puszczają po 2-3 pędy jednocześnie i trzeba ciąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 A jak tam hookeriany ? Została tylko 1, bo 1 wymieniłem za inne rośliny A jak widzisz w tle to się jeszcze trzyma, ventrata ładnie podzbankowała Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Moje spatulaty mają po 7-8 kwiatów, ale za to puszczają po 2-3 pędy jednocześnie i trzeba ciąć To co ja mam za spatulate! Rośnie mi już szósty pęd, a na prawie każdym więcej niż 50 pąków (puki nie przeczytałem tego tematu to myślałem że to normalne ) Co prawda to jest 'white flower' może one tak mają, bo wszystkie moje 'pink flower' też mają w większości po około 15 pąków i góra dwa pędy (poza jedną która jest jakaś chyba zmutowana bo na jednym pędzie ma jeden pąk) ale z drugiej strony moje 'pink flower' są młodsze od mojego "potwora" . Ale na temat, to bardzo ładne roślinki, zazdroszczę adelki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 u mnie przy dwóch pędach zaczynają ostro marnieć, zachodni parapet i młody wiek nie służą dużej ilości kwiatów . Swoją drogą możesz pokazać swoją spatulatę . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Sttiqq, dodaj zdjęcie prosze Jak w google wpisujesz d.spatulata to widzisz po 3-4 pęki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sttigg Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Proszę bardzo Sorki za jakość, ale mam taki gąszcz tam, że ciężko zrobić fotkę temu czemu się chce to w miare na środku zdjęcia to jeden z pędów spatulaty, niektóre z tych pędów też są jej, a inne są pędami capensisa alby. Pędy już są w sporej części oskubane z pąków bo już mi się z nich nasiona sypały, ale zostały ślady po oberwanych pąkach i na jednym z pędów naliczyłem ich 56. Jakbyś chciał zobaczyć zdjęcie samej spatulaty to masz tu link do mojego tematu http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...15&start=15 Edytowane 1 Września 2013 przez Sttigg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Jak widać musiało być smaczne A teraz pora na dzbaneczniki ;D i na koniec hookeriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 6 Września 2013 Autor Share Napisano 6 Września 2013 (edytowane) Młode rosiczki Jeśli możecie to pomóżcie mi określić co to jest Do wyboru: spatulata var lovellae 'white flower', natalensis, madagascariensis, nidoformis Życzę powodzenia Na początek zacznę od tego co wiem na 90% że mam zidentyfikowane Bez wątpienia admibiralis Tutaj capensis 'red' capensis 'broad leaf' To na 100% alicae, bo w największej doniczce jest To nie jestem pewien ale wydaje mi się że nidiformis Tutaj też nie wiem, ale wydaje mi się że spatulata Tu natalensis? Edytowane 6 Września 2013 przez Rysiek955 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 6 Września 2013 Share Napisano 6 Września 2013 wspaniałe okazy, niestety nie pomogę bo łatwo o pomyłkę w moim przypadku ale Cap. All Red uwielbiam...te kropelki moja po naświetlaniu też rosy ma tyle, że hoho Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 7 Września 2013 Autor Share Napisano 7 Września 2013 Kielon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro7979 Napisano 8 Września 2013 Share Napisano 8 Września 2013 Jak na spatulate to trochę tego jest Ile wam najwięcej spatulata wypuściła pąków? Dużo? Moja ma teraz 2 pędy, na jednym 16 pąków Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysiek955 Napisano 8 Września 2013 Autor Share Napisano 8 Września 2013 Bywa Niezidentyfikowany tłustosz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi