Skocz do zawartości

Moje chwasty :)

Rekomendowane odpowiedzi

No to nadeszła pora na mnie, w tym temacie pokażę co udało mi się wyhodować :)

D.adelae

100_8197.jpg

Nie wiem czemu ale nie chce mi się dzielić jakoś ;/

D.spatulata

100_8209.jpg

Wysiana bodajże w listopadzie :)

DM 'dingleys giant'

100_8211.jpg

Łapie wszystko co popadnie i rośnie jak na drożdżach :)

D.capensis

100_8215.jpg

Którego całe lato trzymałem na pełnym słońcu na dworze.

Odnośnik do odpowiedzi

Moje spatulaty mają po 7-8 kwiatów, ale za to puszczają po 2-3 pędy jednocześnie i trzeba ciąć :)

:O To co ja mam za spatulate! Rośnie mi już szósty pęd, a na prawie każdym więcej niż 50 pąków o.O (puki nie przeczytałem tego tematu to myślałem że to normalne :D ) Co prawda to jest 'white flower' może one tak mają, bo wszystkie moje 'pink flower' też mają w większości po około 15 pąków i góra dwa pędy (poza jedną która jest jakaś chyba zmutowana bo na jednym pędzie ma jeden pąk) ale z drugiej strony moje 'pink flower' są młodsze od mojego "potwora" :P . Ale na temat, to bardzo ładne roślinki, zazdroszczę adelki :)

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo :) Sorki za jakość, ale mam taki gąszcz tam, że ciężko zrobić fotkę temu czemu się chce :P to w miare na środku zdjęcia to jeden z pędów spatulaty, niektóre z tych pędów też są jej, a inne są pędami capensisa alby.

post-6310-1378048205_thumb.jpg

Pędy już są w sporej części oskubane z pąków bo już mi się z nich nasiona sypały, ale zostały ślady po oberwanych pąkach i na jednym z pędów naliczyłem ich 56.

Jakbyś chciał zobaczyć zdjęcie samej spatulaty to masz tu link do mojego tematu :)http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...15&start=15

Edytowane przez Sttigg
Odnośnik do odpowiedzi

Młode rosiczki

Jeśli możecie to pomóżcie mi określić co to jest

Do wyboru: spatulata var lovellae 'white flower', natalensis, madagascariensis, nidoformis

Życzę powodzenia okej

Na początek zacznę od tego co wiem na 90% że mam zidentyfikowane

Bez wątpienia admibiralis

admibiralis.jpg

Tutaj capensis 'red'

red.jpg

capensis 'broad leaf'

cap_bl.jpg

To na 100% alicae, bo w największej doniczce jest

aliciae.jpg

To nie jestem pewien ale wydaje mi się że nidiformis

20_nidi.jpg

Tutaj też nie wiem, ale wydaje mi się że spatulata

Tu natalensis?

image.jpg

Edytowane przez Rysiek955
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.