Pixi Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 U mnie ventricosa rośnie pod sufitem w pokoju zero spadków temperatury czym ma wieksza to ładniejsze dzbanki wypuszcza. Rośnie jak szalona. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DSArtur Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 A jak bedzie hodowany jak niziny to będzie rósł ?? albo innaczej czy nizine mogę hodować jak gorskie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 8 Czerwca 2006 Share Napisano 8 Czerwca 2006 raczej spadek temp. im nie szkodzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Mój "SUFITOWY" Ventricosa spoko rośnie Bez problemu w pokoju bez zmian temperatury Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Nie wiem jak to jest bo u mnie temperatura zawsze spada lub rośnie. Nie możliwe jest żeby zawsze była idealnie taka sama temperatura. Chyba że masz jakieś zespolone ogrzewanie i klime w domu?! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pixi Napisano 11 Czerwca 2006 Share Napisano 11 Czerwca 2006 Bez przesady w tym pokoju temperatura jest zazwyczaj podobna, ale nie taka sama ! Oczywiście są różnice niewielkie kiedy słońce bardziej grzeje lub gdy jest zimniej są wachania kilku stopniowe chodzi mi o to że nie ma tu nocnych spadków temperatury. Trzymam tu wszystkie moje nizinne dzbanki i jak na razie rosną. Mój chory Trunkata który został zmrożony przez zimę i zgnębiony przez Pocztę Polską (Nie kupujcie nigdy dzbanków zimą) tu właśnie się leczy i po obcięciu wszystkich chorych liści zostały mu tylko dwa nie zmrożone i dwa lekko przemarznięte które zostawiłem wypuścił właśnie dwa nowe liście i zaczyna wytwarzać dzbanki a był obrazem nędzy i rozpaczy rośnie sobie pod sufitem i ma się dobrze tak że nie przesadzajcie z wilgocią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi