Skocz do zawartości

Zagospodarowane stare akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Jest to agrowłóknina

Również na różnych filmikach instruktażowych widziałem, że zwykle czymś oddziela się keramzyt od podłoża. Jaki jest cel takiego działania? Żeby podłoże nie mieszało się z keramzytem? Czy ma to jakieś inne zalety?

Agrowłóknina to dobre rozwiązanie, czy ktoś może poleci jakieś inne? Ona z czasem się nie zniszczy od wilgoci np.?

Sorry za głupie pytania, ale jestem kompletnie zielony w temacie, a mi również chodzi po głowie stworzenie jakiegoś fajnego terrariurm dla roślin, więc zbieram informacje skąd się da :)

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zainwestowałem dziś w Osram Fluora. Dokładnie dwie sztuki. Jedna jest skierowana bezpośrednio na akwarium. Druga częściowo na akwarium, ale bardziej na trzy doniczki co stoją obok. Teraz powinno być "w dechę" <_<

Edytowane przez nafarcie
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 months later...

Bardzo mi się podoba twoje terrarium, aż znowu się podjarałem żeby zrobić swoje :D Mógłbyś podać wymiary swojego akwarium? U mnie w piwnicy stoi akwarium długie na 40cm, szerokie na 20 i wysokie na 30cm i nie wiem czy by wyszło chociaż trochę podobnie do twojego. Mógłbyś też mniej więcej podać całkowity koszt wszystkiego [oprócz akwarium]?

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiary 60x30x30. Koszty już nie pamiętam, najwięcej wydałem na oświetlenie. Dwie świetlówki około 50-60zł. Oprawki dostałem z odzysku, a mocowanie zrobiłem prowizoryczne i do tej pory je mam. (ponoć prowizorka jest najlepsza :P) Piaskowiec kupiłem w sklepie ogrodniczym 3,5zł/kg, agrowłóknine miałem w garażu, keramzyt również. Oczywiście koszt zakupu roślin, ale to już każdego indywidualna sprawa jakie będzie miał. Cena jest niczym w porównaniu z późniejszymi obserwacjami jak rosną podopieczni. wacko

Odnośnik do odpowiedzi

• 6 months later...