frugosz Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Witam. Miałem dać znać jak wykiełkują więc... Od ponad miesiąca nie zauważyłem ,żadnego wzrostu roślinek. Marnie to wszystko wygląda... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 31 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Dodam, iż nasionka posadziłem w MAJU Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manys Napisano 31 Sierpnia 2013 Share Napisano 31 Sierpnia 2013 Co to są te jakby suche, cienkie listeczki na torfie? I pełno tam osadu solnego, chyba że to co innego, zdjęcie niewyraźne, więc niezbyt widać, ale torf wydaje się być kiepski. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Torf kupiony od hodowcy owadożerów z allegro. 3,505,5ph ,kwaśny sphagnum Co mam robić???? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Roślinka Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Postaraj się wymienić torf na lepszy,a jeśli podlewasz kranówą to podlewaj lepiej destylką Ja kupuje torf do moich rosiczek w castoramie 80 litrów za 10 zł Najlepiej taki torf w sklepie kupować,bo zawsze w jakimś opakowaniu jest dziura i można zobaczyć przynajmniej,czy wygląd torfu jest ok,bo niektóre sklepy mają pełno takiego torfu i nikt od nich nie kupuje,to wtedy mogą przechowywać go nawet latami a wiadomo,że po takim czasie jakość takiego torfu zmaleje.A tak pozatym taki torf nadaje się także do siania na nim trawy bo rośnie na nim mniej chwastów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Podlewam tylko i wyłącznie wodą demineralizowana. Ani razu nie używałem kranówki. Wodę leje do podstawki(do pełna) i jak wypije wszystko do dolewam. Już powyciągałem , małe gałązki z torfu i resztę tego co tam było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 1 Września 2013 Share Napisano 1 Września 2013 Dało by się załatwić wyraźniejsze zdjęcia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 1 Września 2013 Autor Share Napisano 1 Września 2013 Pewnie ,że tak ,ale to jutro ,jak będzie lepsze światło ok? Na forum pisali ,że się dokarmia siewki...Co będzie lepsze,pokarm dla rybek czy mleko w proszku? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frugosz Napisano 2 Września 2013 Autor Share Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Można zamknąć temat ,bo wszystkiego się już dowiedziałem. Dzięki i pozdro Edytowane 2 Września 2013 przez frugosz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi