Skocz do zawartości

Czy kwas dzbanecznika jest żrący

Gość Roślinka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Roślinka

Witam!

Czy kwas dzbanecznika wywoła oparzenia gdy np.przez przypadek przechyli się dzbanek i wyleje się na ciało kwas,lub przez przypadek włoży się do niego rękę?Muszę to wiedzieć,chyba wiecie dlaczego.Bo gdy kwas ten może wywołać oparzenia,lub jest żrący-to nie będę mógł kupić dzbanecznika,chyba wiecie,że to z powodu rodziców,którzy nie pozwalają kupować niebezpiecznych rzeczy,a dla nich kwas z dzbanków może być niebezpieczny,jeśli może on poparzyć,albo jest żrący.

Edytowane przez Roślinka
Odnośnik do odpowiedzi

Bez obaw, roślinki te nie są niebezpieczne ;) Substancje trawiące w roślinkach mogą być na tyle "żrące", że jakbyś wsadził do nich palec, i nie wyciągął przez tydzień albo i więcej, to co najwyżej rozpuści Ci trochę naskórka :P

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie!!!!!Otóż w reloy merlin jest do kupienia dzbanecznik za niecałe 18 złotych i mam pytanie-czy dzbaneczniki można karmić karmąmdla rybek mięsożernych?Bo jak powiedziałem mamie,że chce jechać jutro do reloy merlin po dzbanecznika,bo mam w skarbonce 19 złotych i 82 grosze,to ona się mnie zapytała,czemu ja kupuje rośliny owadożerne na zime,jak w zime nie ma owadów?

Ile masz lat? 12?

Sorki..ale zadajesz tak głupie pytania.. że nie mam zamiaru ci na nie odpowiadać.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.