Gość Roślinka Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 (edytowane) Witam! Czy kwas dzbanecznika wywoła oparzenia gdy np.przez przypadek przechyli się dzbanek i wyleje się na ciało kwas,lub przez przypadek włoży się do niego rękę?Muszę to wiedzieć,chyba wiecie dlaczego.Bo gdy kwas ten może wywołać oparzenia,lub jest żrący-to nie będę mógł kupić dzbanecznika,chyba wiecie,że to z powodu rodziców,którzy nie pozwalają kupować niebezpiecznych rzeczy,a dla nich kwas z dzbanków może być niebezpieczny,jeśli może on poparzyć,albo jest żrący. Edytowane 2 Września 2013 przez Roślinka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 2 Września 2013 Share Napisano 2 Września 2013 Bez obaw, roślinki te nie są niebezpieczne Substancje trawiące w roślinkach mogą być na tyle "żrące", że jakbyś wsadził do nich palec, i nie wyciągął przez tydzień albo i więcej, to co najwyżej rozpuści Ci trochę naskórka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomikxd3 Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Mam pytanie!!!!!Otóż w reloy merlin jest do kupienia dzbanecznik za niecałe 18 złotych i mam pytanie-czy dzbaneczniki można karmić karmąmdla rybek mięsożernych?Bo jak powiedziałem mamie,że chce jechać jutro do reloy merlin po dzbanecznika,bo mam w skarbonce 19 złotych i 82 grosze,to ona się mnie zapytała,czemu ja kupuje rośliny owadożerne na zime,jak w zime nie ma owadów? Ile masz lat? 12? Sorki..ale zadajesz tak głupie pytania.. że nie mam zamiaru ci na nie odpowiadać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi