Riv Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 Właśnie wróciłam z wycieczki w bieszczadach. Zupełnie niespodziwaną dla mnie atrakcją było oglądanie rosiczki okrągłolistnej w jej środowisku naturalnym. Zmaściłam sprawę..... nie miałam aparatu przy sobie. Ale widok był piękny. :mrgreen: ps. Dla zainteresowanych z śląska---Ostatnio doczytałam się ze na murckach jest kawałek torfowiska wyższego. :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 No fakt, że nie wzięłaś aparatu to troche skiszyłaś :sad: . Też chciałbym zobaczyć rosiczki w środowisku naturalnym... :smile: :mrgreen: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 ja tam bym się nie oparł i wziął jedną ze sobą ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blawi Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 rosiczki sa pod ochrona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 co do murcek to zeczywiście NAzywa sie to płone bagno Byłem tam jakieś 2 tygodnie temu. Jest tam baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo mchu sphangunu ale rosiczek nie znalazłem (było dużo wody i dało sie podejsc tylko bardzo blisko, pozatym mogły sie jeszcze nie porozwijać) Napewno wybiore sie tam gdy tylko pogoda sie poprawi (20 min drogi rowerem ) zdam relacje jesli coś znajede Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilÓś Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 rosiczki sa pod ochrona to bym ją chronił w domu :D:D:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 2 Czerwca 2006 Share Napisano 2 Czerwca 2006 rosiczki sa pod ochrona to bym ją chronił w domu :D:D:D hehehe dobre :mrgreen: :: :grin: :grin: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 co do murcek to zeczywiście NAzywa sie to płone bagno Byłem tam jakieś 2 tygodnie temu. Jest tam baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dużo mchu sphangunu ale rosiczek nie znalazłem (było dużo wody i dało sie podejsc tylko bardzo blisko, pozatym mogły sie jeszcze nie porozwijać) Napewno wybiore sie tam gdy tylko pogoda sie poprawi (20 min drogi rowerem ) zdam relacje jesli coś znajede Taaaaaaaaaa było super, cały byt mokry i rozklejony Ale fakt, jak coś znajdziemy damy relacje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 3 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2006 Sama planuję wypad na murcki w wakację. Ale poczekam jeszcze, te rosiczki były jeszcze naprawde małe, średnicę miały moze 5 cm. Trudno je znaleść- to fakt, ale ja byłam na trofowisku z biolgiem pracującym tam :razz: . Ta wycieczka to była lekcja w terenie. Życzę powodzenia poszukiwaczom rosiczek w polsce ps. do osób z okolic, skoro wszyscy szukamy, moze spotkamy się na murckach?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 3 Czerwca 2006 Share Napisano 3 Czerwca 2006 Chetnie a co Ty na wspólny wypad do Świetochlowic na giełde? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Chetnie a co T Ja myślę, że jeżeli poprawisz ortografie to Riv na pewno pojedzie z Tobą na giełdę do Świętochłowic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Ja byłem ostatnio w Poleskim PN i na torfowisku przejściowym spotkałem sporo rosiczek. Niestety nie było jak obejrzeć Aldorowandy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 4 Czerwca 2006 Share Napisano 4 Czerwca 2006 Sory za ort ale tak to jest jak sie pisze na telefonie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 4 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2006 Jak wiecej osób sie wybiera na giełdę to mozna by sie umówić tam na konkretna godzinę, bo nie miałam okazji nikogo z forum jeszcze spotkać na poprzednich gieldach. Ale to chyba już do innego tematu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alterfan Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 O, ja bym chętnie pojechał na to totrfowisko mchu do terarium nazbierać Na szczęcie mieszkam bliko Murcek (WESOŁA city) to nie problem przyjechać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi