comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 te taśmy długo ci wilgoci nie wytrzymają, miałem niegdyś coś takiego w akwarium 120L i wszystko było ok póki nie nalałem na spód wody destylowanej żeby utrzymać wilgotność, taśmy po ok miesiącu się rozwarstwiły tzn. część na diodach taka guma jakby się odkleiła, luty poczerniały taśma która trzymała z drugiej str te ledy też zaczęła odłazić:/ Dodam, że ja kupiłem w Liroyu taśmę z atestami cały zwój:) A jeszcze coś ciekawego co mi się sprawdzało w takim terrarium to do robienia wilgoci kupiłem urządzonko co się nazywa "jonizator" taki z diodami kolorowymi, robił fajową mgłę w terrarium:) podłączyłem do wył. czasowego i 2 razy na dzień włączał się na 20min. robić mgłę to już zrobiłem po tym jak te taśmy poodpadały generator mgły Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 te taśmy długo ci wilgoci nie wytrzymają, miałem niegdyś coś takiego w akwarium 120L i wszystko było ok póki nie nalałem na spód wody destylowanej żeby utrzymać wilgotność, taśmy po ok miesiącu się rozwarstwiły tzn. część na diodach taka guma jakby się odkleiła, luty poczerniały taśma która trzymała z drugiej str te ledy też zaczęła odłazić:/ Dodam, że ja kupiłem w Liroyu taśmę z atestami cały zwój:) A jeszcze coś ciekawego co mi się sprawdzało w takim terrarium to do robienia wilgoci kupiłem urządzonko co się nazywa "jonizator" taki z diodami kolorowymi, robił fajową mgłę w terrarium:) podłączyłem do wył. czasowego i 2 razy na dzień włączał się na 20min. robić mgłę to już zrobiłem po tym jak te taśmy poodpadały generator mgły Do kogo ta uwaga była ? Bo trochę się kupy nie trzyma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Do Doriana z pierwszego posta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Na taśmach żadnej wilgoci nie ma, bo kratka wentylacyjna jest zaklejona Teraz mam trochę inaczej zrobioną obudowę. jak wszystko będzie gotowe to wstawię zdjęcia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 (edytowane) Ty tam nie będziesz trzymał roślin w wodzie? to ja nie czaję Przecież tam będzie woda parowała sama z siebie jak postawisz rosiczki w podstawkach z wodą Edytowane 18 Maja 2014 przez comandos21 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 No ale terrarium chyba ma szybę do góry prawda? a oświetlenie stoi nad tą szybą. Jak ta woda miałaby się dostać przez szybę do oświetlenia ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comandos21 Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 spoko, no to teraz wszystko jasne;)) Pomysł i wykonanie wzorowe tylko światło mogłoby być mocniejsze:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi