Skocz do zawartości

Doświetlanie za pomocą led.

Dorian

Rekomendowane odpowiedzi

te taśmy długo ci wilgoci nie wytrzymają, miałem niegdyś coś takiego w akwarium 120L i wszystko było ok póki nie nalałem na spód wody destylowanej żeby utrzymać wilgotność, taśmy po ok miesiącu się rozwarstwiły tzn. część na diodach taka guma jakby się odkleiła, luty poczerniały taśma która trzymała z drugiej str te ledy też zaczęła odłazić:/

Dodam, że ja kupiłem w Liroyu taśmę z atestami cały zwój:)

A jeszcze coś ciekawego co mi się sprawdzało w takim terrarium to do robienia wilgoci kupiłem urządzonko co się nazywa "jonizator" taki z diodami kolorowymi, robił fajową mgłę w terrarium:) podłączyłem do wył. czasowego i 2 razy na dzień włączał się na 20min. robić mgłę:) to już zrobiłem po tym jak te taśmy poodpadały

generator mgły

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

te taśmy długo ci wilgoci nie wytrzymają, miałem niegdyś coś takiego w akwarium 120L i wszystko było ok póki nie nalałem na spód wody destylowanej żeby utrzymać wilgotność, taśmy po ok miesiącu się rozwarstwiły tzn. część na diodach taka guma jakby się odkleiła, luty poczerniały taśma która trzymała z drugiej str te ledy też zaczęła odłazić:/

Dodam, że ja kupiłem w Liroyu taśmę z atestami cały zwój:)

A jeszcze coś ciekawego co mi się sprawdzało w takim terrarium to do robienia wilgoci kupiłem urządzonko co się nazywa "jonizator" taki z diodami kolorowymi, robił fajową mgłę w terrarium:) podłączyłem do wył. czasowego i 2 razy na dzień włączał się na 20min. robić mgłę:) to już zrobiłem po tym jak te taśmy poodpadały

generator mgły

Do kogo ta uwaga była ;)? Bo trochę się kupy nie trzyma :P

Odnośnik do odpowiedzi

Na taśmach żadnej wilgoci nie ma, bo kratka wentylacyjna jest zaklejona :) Teraz mam trochę inaczej zrobioną obudowę. jak wszystko będzie gotowe to wstawię zdjęcia.

Odnośnik do odpowiedzi

No ale terrarium chyba ma szybę do góry prawda? a oświetlenie stoi nad tą szybą. Jak ta woda miałaby się dostać przez szybę do oświetlenia :)?

Odnośnik do odpowiedzi