Majak93 Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Witam, chciałem się dowiedzieć czy można sadzić owadożery w torfie w którym wcześniej rosła jakaś roślina, owadożerna albo nie. W moim przypadku jest to Mimoza wstydliwa, chcę ją wyciąć i nie wiem co zrobić w torfem czy mogę go dalej używać czy nadaję się tylko do wywalenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Raczej można, jeśli nie był przesuszony na wiór. Słabe podłoże dla mimozy wybrałeś . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majak93 Napisano 11 Września 2013 Autor Share Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Wiem że złe, ale siałem je na samym początku mojej przygody z roślinami. Dzięki za odpowiedź, czekam na opnie innych użytkowników Edytowane 11 Września 2013 przez Majak93 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Oczywiście torf, który był użyty do rośliny nieowadozernej i był podlewany kranówką czy inną nieodpowiednią wodą do roślin owadożernych się nie nada z oczywistych względów. Jeśli nie było problemów z pleśnią, zasoleniem itp. to możesz ponownie użyć takiego torfu. Jednak dokładnie go obejrzyj, bo z własnego doświadczenia wiem, że torf z wierzchu może wyglądać bardzo zdrowo, a jak się go wyjmie z doniczki to od ścianek jest zielony, na dnie jakiś muł się zbiera, nieładnie pachnie i wtedy zdrowy rozsądek podpowiada, żeby jednak wymienić go na świeżą porcję. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Callel Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 mimoze w torfie samym ? ło jezu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Nie lepiej uzbierać 10zł i kupić sobie 80l zapas torfu? Takie pseudo oszczędności często źle się kończą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 11 Września 2013 Share Napisano 11 Września 2013 Może to dobry torf Teraz ciężko o torf dobrej jakości... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi