Nieuczesany Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 (edytowane) Hejka, nie sądziłem że kiedyś to powiem, ale mam problem z capensisem ;D Od dłuższego czasu na liściach pojawiają się różowo-czerwone plamy następnie liść robi sie cały czerwony i obumiera. Roślina całe lato stała na dworzu od południowej strony. Dodam jeszcze, że bardzo zahamowała wzrost. Plamki: Liście: Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 12 Września 2013 przez Nieuczesany Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Jeśli możesz to wstaw jeszcze jedno zdjęcie całej rośliny, bo trudno stwierdzić, czy to stare liście, czy nowe, czy obumierają od stożka, czy od wierzchołka... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUNTER209 Napisano 12 Września 2013 Share Napisano 12 Września 2013 Znam te plamy. U mnie jest to samo. Zdaje się, że to od słońca. Może trochę przypiekło. Ja się tym nie przejmuję. Stare liście obumierają, ale ciągle wyrastają nowe, ze stożka wzrostu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nieuczesany Napisano 12 Września 2013 Autor Share Napisano 12 Września 2013 Jeśli możesz to wstaw jeszcze jedno zdjęcie całej rośliny, bo trudno stwierdzić, czy to stare liście, czy nowe, czy obumierają od stożka, czy od wierzchołka... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Jak dla mnie to zwykłe przebarwienia po letnim słońcu. Moje z południowego balkonu wyglądają podobnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzony1991 Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Jedna z moich reaguje podobnie na lekką zamianę warunków i żyje dalej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi