Redgreen Napisano 6 Marca 2014 Share Napisano 6 Marca 2014 Oj ciężko rozróżnić muchołówki zwłaszcza jak rosną w warunkach niedostatecznego oświetlenia lub są małe. Jeszcze lepiej jak masz potomne i jedna z nich nagle rośnie i wygląda zupełnie inaczej jak matka. Tu masz moje"Bochemian Garnet". Zwróć uwagę na zęby przypominające piłę jak Kosa napisał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Niestety, moje "ząbki" mają zupełnie normalne - jak typical Zobaczymy co z tego wyrośnie Moje nowe nabytki : Długo wyczekiwany cephalotus Zastanawiam się czy nie dałam mu zbyt mało przepuszczalnego podłoża .. no ale czas pokaże Drosera peltata No właśnie, czy ona nie powinna teraz wchodzić w okres spoczynku ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukash Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) Ładnie! Mi D. peltata padła, bulwka mi znikła. A Cephalotus także zmienił domek u mnie i czekam aż zacznie lepiej rosnąć. Edytowane 7 Marca 2014 przez Gość Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 (edytowane) To jeszcze tłustoszki Ponieważ jeden z nich się rozpadł na listki podczas wysyłki, postanowiłam go przeznaczyć na sadzonki liściowe - być może coś z tego będzie I ogólny widok na całość, wybaczcie ale nie wiem czemu wstawiają się dwa takie same zdjęcia obok siebie .. :/ Łukash, a w jakim podłożu rośnie Twój Cephalotus ? Edytowane 7 Marca 2014 przez Maja100 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maja100 Napisano 10 Marca 2014 Autor Share Napisano 10 Marca 2014 (edytowane) Kilka nowości Drosera binata Dwa dni później .. Drosera binata multifidia Drosera filiformis all red Drosera filiformis Edytowane 10 Marca 2014 przez Maja100 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi