koperGT Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Witam Po powiększeniu swojej kolekcji postanowiłem ulepszyć swoje doświetlanie. Znalazłem na allegro takie oto urządzenie: http://allegro.pl/mini-lampa-do-kostek-i-n...3542342705.html Moje pytanie brzmi: Czy to do czegokolwiek się nada? Moje roślinki: Drosera aliciae Drosera capensis albino Muchołówka Nepenthes 'Rebecca Soper' Nepenthes 'Ventrata' Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Dawid Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
allgreen Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Jedynie do obserwacji roślin gdy jest już ciemno, ale samym roślinom 11 W to tyle co nic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 15 Września 2013 Share Napisano 15 Września 2013 Rosiczki możesz tym doświetlać, jeśli lampa będzie 5cm nad roślinami. Dla reszty zdecydowanie za słabe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infidelity Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Z małych akwarystycznych lampek polecam ten model: Aquatic nature solar duo boy 26w Cena na innym poziomie, ale ma gniazdo e27 więc nie ma problemu z wymianą świetlówek no i pod taką rośnie u mnie jak szalona heliamphora minor x heterodoxa, mimo że to tylko 26 W. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 A co myślicie o tym: http://allegro.pl/aquatic-nature-solar-26w...3534610978.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 16 Września 2013 Share Napisano 16 Września 2013 Temperatura barwowa OK, ale ciężko powiedzieć coś więcej bez wykresu emitowanego spektrum światła. No, może jeszcze to, że jest droga. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 16 Września 2013 Autor Share Napisano 16 Września 2013 Dobrze zatem zostanę przy moim w miarę sprawdzonym phillips tornado. Niestety nie mam jak zainstalować liniowej świetlówki na moim parapecie i muszę posiłkować się kompaktowymi świetlówkami. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Dawid Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi