Sevillo Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Witam, Znów mam problem z kompem ... Może pomożecie . Normalnie włącza mi się BIOS , później Win7 , "Czekaj" , "Zapraszamy!" i czarny ekran i kursor myszki... Jak szukałem tego w google to żaden z tych problemów typu: zła godzina w BIOSIE. Kursorem da się ruszać, nic się nie tnie. Proszę o porady co mam zrobić. Z góry dzięki Edytowane 19 Września 2013 przez Sevillo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 Podejrzewam, że to może być problem z grafiką (stery od karty lub przegrzana karta graficzna) lub jakiś program (np. gra lub wirus) na stałe przestawił zbyt wysoką rozdzielczość monitora i obszar wyświetlania jest wyższy, niż maksymalna rozdziałka monitora. Spróbuj uruchomić Windowsa w trybie awaryjnym (przytrzymaj klawisz F8 w czasie restartu komputera) i zobacz, czy uruchomi się w trybie awaryjnym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 19 Września 2013 Autor Share Napisano 19 Września 2013 Da się uruchomić w trybie awaryjnym, tak bym nie napisał . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skold Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 skoro uruchamia się w "trybie awaryjnym", to uruchom go w tym trybie i przywróć system, o ile masz utworzony jakiś punkt przywracania systemu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sevillo Napisano 19 Września 2013 Autor Share Napisano 19 Września 2013 No tak, przywróciłem, ale tylko wyłączyłem komputer i go ponownie włączyłem to znowu to samo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 W trybie awaryjnym zmień rozdzielczość monitora na właściwą i uruchom system normalnie. Jeśli to nie pomoże, to w trybie awaryjnym przeinstaluj sterowniki karty graficznej lub po prostu ją odinstaluj (w panelu sterowania=>System=>Menadżer urządzeń) i zrestartuj komputer. Windows 7 sam Ci ją z powrotem zainstaluje na sterownikach systemowych i powinno być OK. Jeśli to nie pomoże, to pomyślimy dalej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karaluch Napisano 19 Września 2013 Share Napisano 19 Września 2013 (edytowane) Sevi, kup sobie sprężone powietrze (10zł), zaopatrz się w mały pędzelek. Następnie odłącz zasilanie i włącz kompa (by napięcie z zasilacza 'zeszło'). Rozkręć obudowę, wyjmij RAM, grafikę i inne karty rozszerzeń. Odkręć wentylator z procka, przedmuchaj radiator sprężonym powietrzem (nie usuwaj go!), użyj też pędzelka. Ogólnie uysuń cały kurz który masz na płycie i innych podzespołach. PAMIĘTAJ: nie przechylaj aerozolu z powietrzem ' do góry nogami' bo uszkodzić sobie podzespoły A, i za wykonaną pracę wisisz mi 100zł pozdrawiam Edytowane 19 Września 2013 przez karaluch Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi