Rosiczkoholik Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Witam, mam pytanie otóż mam terra które stoi na północnym oknie i mam tam 1 swietlówke 18w 2700k Czy to wystarczy do Nepenthes rebeca soper Nepenthes miranda Nepenthes ventrata Nepenthes ventricosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Witam, mam pytanie otóż mam terra które stoi na północnym oknie i mam tam 1 swietlówke 18w 2700k Czy to wystarczy do Nepenthes rebeca soper Nepenthes miranda Nepenthes ventrata Nepenthes ventricosa Do przeżycia może wystarczy. Do wytwarzania dzbanków - nie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Witam, mam pytanie otóż mam terra które stoi na północnym oknie i mam tam 1 swietlówke 18w 2700k Czy to wystarczy do Nepenthes rebeca soper Nepenthes miranda Nepenthes ventrata Nepenthes ventricosa Gatunki o których piszesz na południowym oknie jeśli nie przegrzejesz roślin to będą dzbankować i bez doświetlania (od wiosny do jesieni) wydaje mi się nawet że taka moc świetlówki ani im pomoże ani zaszkodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosiczkoholik Napisano 24 Września 2013 Autor Share Napisano 24 Września 2013 A czy ta świetlówka + Sylwania Grolux 35w z odbłyśnikiem wystarczy do wytwarzania dzbanków na zime ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 25 Września 2013 Share Napisano 25 Września 2013 Nie jesteśmy jasnowidzami, wszystko zależy od warunków w jakich będzie przebywała roślina. Dodatkowo polecam poczytać tematy znajdujące się na forum - nikt nie lubi pisać po raz dziesiąty tego samego, trochę ambicji ludzie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi