Skocz do zawartości

Torfowisko - roslina1991

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że sporo tematów z torfowiskami ostatnio, to i ja wrzucam fotki :)

26 odmian kapturnic, kilka p. vulgaris, rosiczki: anglica, rotundifolia, intermedia, obovata, filiformis, kilka mucholi. Zdjeć mało bo jechałem na resztkach baterii (zdjęcia zrobione przy okazji) i żurawiny: "nasza" i dwie wielkoowocowe

Torfowisko na wiosnę:

h8ry.jpg

hmyb.jpg

I teraz:

s9ce.jpg

bpr1.jpg

9shl.jpg

l2r2.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne rośliny. :) Efekty są fantastyczne. :D Nie mogę się doczekać przyszłego roku u siebie. :D

Uważaj z żurawiną, ja widziałem jak ona zarasta torfowisko. Nasza, czy wielkoowocowa, to bez większego znaczenia, ale wielkoowocowa, to robi na prawdę szczelny dywan. O ile wątpię, żeby zaszkodziło to kapturnicom, to raczej nie widzę w tym rosiczek czy tłustoszy. Chyba, że będziesz ją zdecydowanie ograniczał do jednego miejsca, ale to syzyfowa praca.

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne rośliny. :) Efekty są fantastyczne. :D Nie mogę się doczekać przyszłego roku u siebie. :D

Uważaj z żurawiną, ja widziałem jak ona zarasta torfowisko. Nasza, czy wielkoowocowa, to bez większego znaczenia, ale wielkoowocowa, to robi na prawdę szczelny dywan. O ile wątpię, żeby zaszkodziło to kapturnicom, to raczej nie widzę w tym rosiczek czy tłustoszy. Chyba, że będziesz ją zdecydowanie ograniczał do jednego miejsca, ale to syzyfowa praca.

Na razie nie ma problemu, ale bedę uważał :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.