Skocz do zawartości

TARGI AQUAZOO 2013 - Roraima

Mekk

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję pierwszego targowego wyróżnienia! Miło, że wszystkie mięsożerne stoiska zostały uhonorowane tym samym wyróżnieniem - świadczy to o zainteresowaniu organizatorów tą tematyką, jak również o docenieniu naszego wkładu w realizację programu targowego.

Dziękujemy wszystkim zwiedzającym za przemiłą atmosferę i wiele krzepiących spotkań! Do zobaczenia na kolejnych imprezach!

Poniżej po jednej fotce z CarniSany i Heldrosu - mam nadzieję, że ktoś dysponował lepszym sprzętem niż moja komórka i wrzuci fotorelację z targów:) Uwadze polecam szczególnie nieco uciętą przeze mnie Darlingtonię Marka! Niestety do Poznania już nie przywieźliśmy wysokich kapturnic, szykując się do zimowania były już w totalnie niewystawowej kondycji.

post-2750-1382397792_thumb.jpg

post-2750-1382397814_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Cieszę się, że wszystkim się udało pokazać to co najważniejsze – egzystencjalne piękno roślin owadożernych.

Niestety z tego całego zamieszania – masa rozmów z hodowcami – nie zrobiliśmy fotek.

Z tego co widziałem w pobliżu naszego stanowiska to piękne akwaria (morszczyzna przed naszym stoiskiem) – znalazłem nawet mały unikat – utricularię graminifolię w małym kilku litrowym mini aqua. Pływacz bardzo kapryśny, akwaryści go uprawiają dla pięknego „trawnika” w wodzie - ciekawostka. Kiedyś uprawiałem, bez CO2 nie da rady.

Co do kapturnic, zgodzę się już czas spoczynku – specjalnie dla Alberciarza zdjęcie z akcji „przedzimowe sprzątanie”. To jedna z 5 – ciu tac wyrugowanych dziś przez cały dzień – na zdjęciu stare kielichy Alaty i Oreophilly – a końca nie widać, dobrze że cały tydzień ma być słoneczny i w miarę ciepły. Niektórzy już wiedzą że lubię porządek i czystość :) .

8bfe98d168a3fe4e751c4982d1ee90f4.jpg

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi