olka220 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Witam jak już pewnie wiecie jestem jeszcze zielona w temacie więc proszę Was jako znawców tematu o opinie, identyfikację i ewentualne porady ,większość roślinek jest u mnie od 16 września i są świeżo poprzesadzane weźcie na to poprawkę i nie krzyczcie na mnie za mocno :-))) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 niestety nie potrafię wstawić zdjęć więc muszę to robić osobno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 i kolejne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 pierwsze 2 są na zdjęciach a reszta jak wrócę od dentysty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania :) Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 (edytowane) Hej. Jeśli chodzi o muchole, to jak dla mnie doniczka jest niepraktyczna Mimo, iż muchołówki nie potrzebują tyle wilgoci co np. kapturnice, to jednak bym się obawiała o faktyczną jej ilość w podstawku. Jeśli chodzi o podłoże, to czy to na pewno jest torf kwaśny? Nawet jeśli tak, to wskazane było by go nieco "rozpulchnić", np. drobnoziarnistym żwirkiem, perlitem, keramzytem, bo w tak uklepanej ziemi bulwa może przegnić. ps. I mogłyby być posadzone nieco wyżej (nawet z lekką górką ponad krawędź doniczki) ułatwi to dostęp do światła. Edytowane 26 Września 2013 przez ania :) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Muchołówki wyglądają mi na kompletnie nie doświetlone "regular form", ale mogę być w błędzie. Jednak na brak światła narzekają z pewnością. Posadzone za nisko są. Jak najwięcej światła niech nałapią przed zimą. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 stoją na parapecie i tak jak już pisałam są u mnie kilka dni mam nadzieje że dojdą do siebie a jak tylko dokupię torf to szybko zrobię poprawki bo niestety zbrakło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 tak jak mówiłam wstawiam resztę zdjęć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Te nowo wstawione muchołówki też mi wyglądają na "regular form". Za to kapturnice- purpurea i hybryda rubry. Obie w dobrym stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi