olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 i co do tej mam pytanie czy to rozsadzać jeśli tak to jak ??? są takie malutki i jest ich tak dużo że strach sie do nich dotknąć żeby nie uszkodzić . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 26 Września 2013 Autor Share Napisano 26 Września 2013 nie wiem jak to wyjdzie ale udało mi się zmieścić 3 zdjęcia w jednym poście dzbanki są identyczne 2 i mają jakieś 50 cm wysokości i to tyle jak na dziś jutro ma przyjść nowy członek mojej kolekcji jak tylko dotrze też wrzucę zdjęcia . Czyli wszystkie muchołówki to regular form ?? myślałam że ta duża zielona i ta ostatnia co ma bordowe "ząbki" a pułapki zielone to coś fajniejszego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cahan Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Rozsadzaj, ale na wiosnę. One i tak lada chwila pójdą spać. Dzbanki to Ventraty. Te muchole na ostatnim zdjęciu to powiem, że nie wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olka220 Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 kolejne dwa maluszki które dotarły kilka dni temu są troszkę inne niż pozostałe więc może pocieszycie mnie jakąś bardziej szlachetna diagnozą ? chciałam powiedzieć że tak jak radziliście poprzesadzałam wszystko dużo wyżej i zrobiłam nową mieszankę w doniczkach zobaczymy jak sie spisze dałam 2 worki torfu 1 perlitu i 1 piasku około 3-5 mm i teraz zdecydowanie podłoże nie jest zbite i jeszcze sie pochwalę jak mi mimoza pięknie zakwitła :-)) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi