Skocz do zawartości

Rośliny owadożerne - Painkiler

Painkiler1

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
  • 3 months later...

Z racji dłuższego wyjazdu ostatnimi czasy, wyniosłem pod koniec lipca większość dzbaneczników na zewnątrz. Kilka dzbanków uschło, ale sporo z nich zostało :)

DSC06960.JPG

DSC06994.JPG

DSC06995.JPG

Bloody mary została na oknie i trochę ją przesuszyli - ale odbiła świeżymi liśćmi

DSC06997.JPG

Za to rosiczki na południowym oknie idą pełnią mocy :)

DSC06998.JPG

DSC06999.JPG

Siewki D. peltata

DSC07002.JPG

I kompozycja w kuli na zachodnim oknie:

DSC07004.JPG

Odnośnik do odpowiedzi

Kompozycja w kuli mega! Zainspirowałeś mnie :D Mam w domu wolną kulę i chyba muszę coś wykombinować. Mógłbyś opisać jej wykonanie dokładnie? Jaką mieszankę użyłeś ? Jak z doniczkami pod powierzchnią? (Chyba że zakładałeś już temat dotyczący tego, a ja nie zauważyłem to sorry za offtop)

Odnośnik do odpowiedzi

Dzbanki kiedy wniosę to nie wiem, jak temp w nocy będzie spadać do 2-3 stopni to na pewno, ale do tego czasu się jeszcze zobaczy.

Kompozycja w kuli jest bardzo prosta :) Do połowy nasypany jest keramzyt drobnej frakcji 3-6mm, na wierzchu jest 3-4cm warstwa torfu, a na środku wsadzona jest do góry nogami doniczka 5,5cm, aby mieć którędy podlewać.

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki, myślałem że masz tą kulę większych rozmiarów ^_^ Muszę teraz pokombinować coś ze swoją :) A powiedz mi jeszcze, jak sprawa związana z pleśnią ? Pojawia Ci się coś czy trzymasz ją w miejscu przewiewnym

Edytowane przez Crespo69
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...
  • 1 year later...