Skocz do zawartości

żarówka LED dla roślin

orland

Rekomendowane odpowiedzi

Zastosowałem do oświetlenia roślin Drosera żarówki: LED RAFIPOLED seria ECO o mocy 4W, Trzonek GU10 60LED SMD 3528 230V 310lm zimny biały i drugą taką samą ale o mocy 4,2W (bez seria ECO) GU10 19SMD 230V 310lm 18mA 120' zimny biały. Oswietlają 2 doniczki 5,5cm z roslinami przez 12 godzin dzienni. Napiszcie proszę, czy to dore diody a jezeli nie to jakie?

Odnośnik do odpowiedzi

Zastosowałem do oświetlenia roślin Drosera żarówki: LED RAFIPOLED seria ECO o mocy 4W, Trzonek GU10 60LED SMD 3528 230V 310lm zimny biały i drugą taką samą ale o mocy 4,2W (bez seria ECO) GU10 19SMD 230V 310lm 18mA 120' zimny biały. Oswietlają 2 doniczki 5,5cm z roslinami przez 12 godzin dzienni. Napiszcie proszę, czy to dore diody a jezeli nie to jakie?

To jakaś nowość na rynku? Żarówka LED?

Odnośnik do odpowiedzi

Takie "żarówki", jak świetlówki kompaktowe...uproszczenie nazwy po prostu. Zwykła lampka LED z trzonkiem GU10, jak do halogenu

Widzisz "człowiek" oni kpią z zielonego, chodzi o to, że nie jest to 18W czy 20W czy 36W czy 100 tylko 4W i warta gra świeczki, tylko cchciałem się dowiedzieć, czy ktoś ich używał (wystarczy wpisać typ i nazwę w google i już) i ma jakieś doświadczenia, sa białego swiatła i mają ok 6000 K, ale jak się douczę, to im nie powiem, tobie powiem

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.