incluso Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 (edytowane) Chciałbym wam przedstawić moją kompozycję. Projekt póki co jest w fazie, nazwijmy to, testów. Jeśli spełni oczekiwania, to na pewno w przyszłym roku dokupię kilka roślin i zrealizuję go na większą skalę. Póki co doniczka ma zaledwie 15cm średnicy. Rośliny: Drosera spatulata Pinguicula X 'Sethos' Chciałem zaznaczyć tylko, że projekt realizowany był na "wariata". Spontaniczny pomysł, wcielony błyskawicznie w życie, bez zbędnej dbałości Czekam na wasze opinie, komentarze, sugestie. Edytowane 14 Listopada 2013 przez incluso Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Będzie super efekt, jak mech rozrośnie się na całej powierzchni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janocix Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Według mnie rosiczka i tłustosz to niezbyt dobry pomysł... Możesz przelać tłustosza albo przesuszyć rosiczkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
incluso Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Będzie super efekt, jak mech rozrośnie się na całej powierzchni. Super by było jakby mech zechciał na tyle współpracować aby i te "konary" porosnąć Według mnie rosiczka i tłustosz to niezbyt dobry pomysł... Możesz przelać tłustosza albo przesuszyć rosiczkę. W takiej konfiguracji są już jakieś 2 tygodnie i nic się z nimi nie dzieje. Zauważ, że tłustosz jest na wzniesieniu z kamieni, pomiędzy którymi torfu jest bardzo mało. Mimo wszystko dzięki za uwagę. Będę kontrolował rośliny pod tym kątem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 U mnie też rosiczki rosną z tłustoszami. Tłustosze tak jak u kolegi rosną na wzniesieniu około 4cm wyżej od rosiczek, posadziłem je około 3 miesiące temu i wszystko ładnie rośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi