Wrazik Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 3 nasiona ? To nic. Przynajmniej z 10-15 wsyp jak już chcesz tak oszczędzać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 A doswietlasz je czyms ? Ja mam zamiar doswietlac tylko na razie mysle czym. W domu mam swietlowke t5 13W 3000K jakas OSRAM ale chyba to zwykla. Jeszcze mam UVB repti-glo 5.0 i chyba tyle. Pojdzie na ktorejs z tych czy kupic cos innego ? Na razie wole nie przeplacac jak to ma nie zaskoczyc w ogole To wschodnie okno to moze ze 3 godziny widac slonce a teraz w zimie to blok zaslania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Capensisy to takie chwaściory, że wyrastają prawie na wszystkim...jak chcesz doświetlać to najlepiej świetlówką o barwie 6500K lub 4000K Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 3 nasiona? A nie czasem 30? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 W listopadzie sialam ale na starym torfie tez 5 letnim i nie wzeszly. Kupilam juz nowy torf, jeszcze jakas zaroweczke kupie i moze pomoze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 12 Grudnia 2013 Share Napisano 12 Grudnia 2013 Stary torf to wylęgarnia szkodników i glonów...przy hodowli owadożerów naprawdę nie ma co na nim oszczędzać. Zużyje się - wywalamy i kupujemy nowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 13 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2013 No, nie wiem ile sypnąłem ale po prostu sypnąłem "trochę tu, trochę tam". Mam świetlówkę w piwnicy jakąś, tylko nie wiem jakim światłem świeci, pamiętam tylko że tata kiedyś ją miał by świeciła do akwarium - miał dużo roślin, ale nie jestem pewien czy jest odpowiednia no i czy uda mi się uzyskać pozwolenie na doświetlanie chociaż 3h dziennie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biedronkaoo7 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Kupilam swietlowkę kompaktową Osram 11w 6500K, wszystkie jakie tam byly Phillips tornado mialy po 2700K dlatego nie bralam. Ta bedzie dobra na razie na jedną doniczkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi