Mateo Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Witam , jako że moja "rodzinka" roślin się coraz bardziej powiększa a wiosną dojdzie jeszcze torfowisko to myślę , iż kupowanie wody destylowanej w kanistrach średnio się będzie opłacało . Myślałem , by zakupić jakiś filtr RO tylko , że sporo ma wkłady które wzbogacają destylkę w minerały , garbniki itp. ( zapewne by ryby w akwariach im nie popadały ) . Więc chciałbym zapytać Was jaki filtr się najlepiej sprawdza i co ile trzeba wymieniać wkłady . Z góry dziękuję . PS. Zapewne podobne tematy powstawały sporo razy ale nie mogłem jakoś znaleźć . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 27 Listopada 2013 Share Napisano 27 Listopada 2013 Cześć. Myślałem , by zakupić jakiś filtr RO tylko , że sporo ma wkłady które wzbogacają destylkę w minerały , garbniki itp. ( zapewne by ryby w akwariach im nie popadały ) . Więc chciałbym zapytać Was jaki filtr się najlepiej sprawdza Bez mineralizatora, dobrze kombinuję? Prefiltry wymienia się co pół roku, a membranę co trzy lata. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 28 Listopada 2013 Share Napisano 28 Listopada 2013 (edytowane) Najprostszy i najtańszy filtr, który się sprawdzi, to RO3. A co do wymiany prefiltrów, to przeczytaj TEN i kolejne dwa posty kuby989898. Chociaż oczywiście przy innej wodzie i intensywności użytkowania wyniki mogą być inne, więc to tylko sugestia. Edytowane 28 Listopada 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateo Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 A cos w ten deseń będzie dobre ? http://allegro.pl/filtr-osmoza-h2oo-akwary...3751831998.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 (edytowane) Dokładnie o tym mówiłem. Edytowane 30 Listopada 2013 przez beginner Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi