Skocz do zawartości

Dysze kwazar

Ozzi

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem te dysze i brałem je od uwagę ale jak na moje potrzeby te kwazarowskie by wystarczyły ktoś tu na forum opisywał że dają fajną mgiełkę tylko pytanie jak je namierzyć ;/

Odnośnik do odpowiedzi

Czy kwazar robi jeden typ dysz? Tego rodzaju, widziałem tutaj na forum jakieś inne ale nie mogę namierzyć fotki ;/ może to jakieś stare foto było ;/

Dysze dostępne w Gady-Gady wersja profesjonalna jakiej są produkcji? Co to za firma?

Edytowane przez Ozzi
Odnośnik do odpowiedzi

Dysze z GG dają zdecydowanie drobniejsze krople niż dysze Kwazara czy Gardeny. Bliżej im do zamgławiania niż do zraszania, aczkolwiek nie jest to rzecz jasna taka mgiełka, jak z nawilżacza ultradźwiękowego. Kwazar i Gardena to jednak dysze zraszające. O producenta to musisz chyba spytać w GG, nie są nijak pakowane, oznaczone, itp. Ot, plastikowa dysza oblana gumą :)

Kwestia kto czego potrzebuje, jednemu wystarczy większa kropla, drugi dąży do jak najmniejszej :) Im większe krople tym wiadomo, wody leje się więcej i nadmiar i tak spływa. U siebie włączam dysze z GG na 20 sekund (4 sztuki), to Kwazary czy Gardeny musiałbym załączać chyba na góra 10, żeby nie zalewać paludarium :)

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawa z dyszami profesjonalnymi jest o tyle niekorzystna że nie nadają się one w przypadku obiegu zamkniętego ;/ pozostaje mi zastosować coś typu kwazar + jakiś zamgławiacz.

Te dysze gardeny tez muszą pracować na wodzie demineralizowanej?

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc, powoli ogarniam cały temat ;)

Edytowane przez Ozzi
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.