kleban Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 czym rozni sie mocholowka amerykanska red green od regular form? tak dokladnie prosze, bo nie wiem czy dostalem taka rosline co zamawialem. z gory dzieki i pozdro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kober Napisano 5 Czerwca 2006 Share Napisano 5 Czerwca 2006 Proponuję sprawdzić i porównać zdjęcia ze strony Nepenti Pułapki dorosłej muchołówki "Red-green" dorastają do około 3 cm a "Regular form" do 2,5 cm. Wewnętrzna strona pułapek przy "Regular form" wybarwia się na czerwony kolor, a "Red-green" a czerwono-bordowy i kolor jest bardziej intensywny. p.s. Mogłeś post trochę inaczej nazwać (np. różnica między "Red-green" a „Regular form"), po temacie by wtedy było można łatwiej rozpoznać o co chodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kleban Napisano 5 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2006 a jesli chodzi o kolor czółek? nie pytam o wloski czuciowe tylko o te czółka na obrzerzach lisci. czy regular form moze osiagnac barwe czerwona czółek czy sa tylko zielone? roslinka ktora dostalem ma jakby rozowe czółka i podobnej barwy wnetrze lisci, ale kolor ten nie jest az tak intensywny jak na zdjeciach na nepenti.pl. stad moje watpliowsci. oto zdjecia mojej roslinki: te zdjecia pochodza sprzed ok. dwoch tygodni. teraz roslince rozwinelo sie kilka mlodych pulapek i sa one praktycznie zielone (z lekkim zabarwieniem na rozowo). slyszalem, ze kolor pulapek zalezy od ilosci swiatla. im wiecej tym kolor bardziej czerwony. moja ma chyba sporo swiatla. stoi przewaznie na poludniowym oknie, a wieczorami doswietlam ja przez kilka godzin zwyczajna lampka biurowa z zarowka halogenowa. to chyba dobrze? prosze o kilka opinii (jaka to odmiana) bo juz nie jestem pewien. pozdro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathrae Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 To regular form. Trochę głupio ją teraz doświetlać, bo jest bardzo długo jasno na zewnątrz. Lepiej polataj od jednego okna do drugiego i w zupełności wystarczy . Oczywiście prawdą jest, że im więcej będzie miała światła, tym lepiej sie wybrawi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiler_89 Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 regular tak wybarwiona to jakiś giant lub red-green niewiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathrae Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Ja jednak stawiam na regular. Był kiedyś podobny temat i też trwały spory między red-green, a regular i w końcu Łukasz powiedział, że to ta druga. Kleban powiedz ile czasu masz tą muchołówkę i skąd ją masz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snakers1 Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Ja bym postawił na red green :roll: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość krystek Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 zdecydowanie regular form, tylko ładnie wybarwiona (pod świetlówkami prawdopodobnie) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4L!3n Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 ja tez red green jak nic tylko ze slabo wybarwiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
L0rD4rK Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 red green, bez wątpienia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brzewa Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Również uważam że jest to Red-Green Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1987 Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 tak chyba red-green tylko ze slabo wybarwiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matek# Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Nie widziałem jeszcze regular form z czerwonymi ząbkami. Ja stawiam na red green. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathrae Napisano 6 Czerwca 2006 Share Napisano 6 Czerwca 2006 Odszukałem temat, o którym wspomniałem wcześniej. Patrzcie tutaj. Muchołówka jest równie mocno wybarwiona, a wyszło na to, że to regular. I kto jest teraz sprajt? . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kleban Napisano 6 Czerwca 2006 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2006 Nathrae, mam ja ok 3 tygodni. kupilem ja na allegro od Nepenti:) licytowalem red-green'a, ale gdy zaczalem interesowac sie tym tematem troszke glebiej i obejrzalem "kilka zdjec" to zaczalem miec watpliwosci czy to aby na pewno jest red-green. nie zeby Nepenti mnie chcialo oszukac, tylko pomyslalem ze mogli sie pomylic i chcialem spytac kogos niestronniczego. wiec oficjalnie jest to red-green, ale dalej nie jestem w 100% tego pewien. piczcie dalej co na ten temat myslicie. dzieki i pozdro:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi