B-52 Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 witam, Czy jest jakis owadozer a'la bluszcz? Chodzi mi o rosline rosnaca "po scianie" Chcialem taka wykorzystac do wiwarium z owadozerami. Prosilbym o wszelkie nazwy jakie sie komus kiedykolwiek rzucily na ucho Natomiast jezeli ktos ma takowe to chetnie odkupie czy to roslinki czy nasiona. Pzdr2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Ogólnie czy coś rośnie tak że samo się rozrasta po ścianie to nie wiem, za to wiem iż niektóre tłustosze mogą rosnąć na ścianie (tylko chyba ciężko je podlać odpowiednio) oraz wiem że ktoś z forum cefalotusa bukłakowatego hoduje pod kątem 90 stopni do podłoża Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Dzbaneczniki to rośliny pnące. No i Triphyophyllum, o ile masz super doświadczenie i 800 euro na zbyciu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawianus Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 -Passiflora foetida -Aristolochia manshuriensis Może nie tyle owadożerne co raczej "owadolubne", ale na ścianę jak nic powinno się nadać. Chociaż zależy też jaka ta ściana... Ale poczytać na pewno warto Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B-52 Napisano 21 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2014 Ściana będzie zrobiona pod kątem owadozerów Na razie szukam ochotników na takową Prasowanka korkowa lub z zaprawy klejowej. Choć skłaniam się ku tej drugiej gdyż w akwarium sprawdziła się idealnie. Mchy się trzymały idealnie do tego nie rozpadła się ani nie szkodziła rybom. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noliena Napisano 21 Stycznia 2014 Share Napisano 21 Stycznia 2014 A może coś takiego? Całość procesu powstawania można prześledzić tutaj. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi