1w0na Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 I tak też uczynię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ioreth Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 I tak też uczynię. Iwono, napisz proszę ich odpowiedź też tutaj, to nie będę im dublować pytań Sama bym była taką opcją zainteresowana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbus Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 czy u chłopaków z carnisana istnieje możliwość odbioru na wystawie roślin zamówionych na stronie. Istnieje, zawsze tak robię gdy pojawiają się w okolicy Musisz się tylko z nimi wcześniej skontaktować i upewnić się, że mają na stanie upatrzone przez Ciebie gatunki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Dostałam odpowiedź, że jak najbardziej jest taka możliwość i zamówienie należy złożyć minimum 4 dni przed. Mam też info, że 3 maja wybierają się za granicę, więc jeśli są jakieś specjalne życzenia to pisać bezpośrednio do nich. Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 23 Kwietnia 2014 Share Napisano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Dokładnie, jak już poprzedniczka wspomniała - oczywiście przyjmujemy zamówienia na asortyment ze sklepu. Przed trzema organizowanymi przez nas wystawami 'majowymi' - w Warszawie, Krakowie, Gliwicach - w majówkę będziemy się 'zbroić' , z racji tego, że tak jak co roku - staramy się zaprezentować dużą różnorodność gatunkową zarówno na ekspozycji, jak i kiermaszu. Z racji na wspomnianą okoliczność wyjazdu za granicę - można nam na maila wysyłać 'listę życzeń' . Prośba jedynie - żeby to była w miarę realna lista, a nie wypisywanie N. hamata 'Hairy' mając 10zł w kieszeni ale nie sądzę, żeby się to zdarzało. Jeśli już uda nam się coś załatwić to nie powinniśmy ich wyceniać dla was drożej niż na stronach zagranicznych, bo to by było bez sensu jak tanio uda nam się je zdobyć to ciężko powiedzieć w tym momencie, ale w drugą stronę - tą granicę określiłem . Dodatkowo - co w sumie najważniejsze - do 10 maja można składać u nas zamówienia na cały asortyment ze sklepu carnivoria.eu (tyczy się to wszystkich trzech wystaw) Pozdrawiam, Mateusz Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 To jeszcze jedno pytanko, czy zamówienia z asortymentu carnivoria.eu możecie wysłać paczką? Albo inaczej, gdzie się mieści sklep carnivoria.eu, czy jest w ogóle sens zawracać Wam gitarę, jeśli przesyłka bezpośrednio od nich nie będzie porażająca kwotowo. I jeszcze przy okazji - carniplants.eu mieści się w Polsce prawda, czy coś mi się miesza? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Jeśli nie będziesz mogła się pojawić na żadnej z naszych wystaw to chyba najlepszym wyjściem będzie bezpośredni zakup w Carnivoria , sklep jest z Czech. Tak , Carniplants mieści się w Polsce Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kropka Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Dzięki za informacje, jeszcze nie mam pewności, ale możliwe, że dałabym radę do Warszawy. No, w każdym razie do 10.05. będę musiała się namyśleć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 A cóż to jest ten Carniplants.eu i czyje to? Nie znałem. Widzę, że oferta jest bardzo podobna do Carnivorii - coś mają ze sobą te sklepy wspólnego? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Aaaa w tym roku znów nie będę mogła dotrzeć! Planujecie jakieś wystawy lipiec/sierpień? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porter Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 Też chciałbym się dowiedzieć gdzie znajduje się sklep carniplants Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 http://carnivoria.eu/ - David Svarc - Republika Czeska - Leskovec w pobliżu Ostravy ), dawniej Plantaebohemica. Foto ze szklarni Davida: http://www.rosliny-owadozerne.pl/galeria/t...s.php?album=169 natomiast http://carniplants.eu/ - Paweł Redkiewicz (Paulo9 na forum) - kiedyś Racibórz w tej chwili nie jestem pewny co do lokalizacji jego szklarni. W pewnym okresie David i Paweł współpracowali ze sobą dość blisko jednak drogi się odrobinę rozeszły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 26 Kwietnia 2014 Share Napisano 26 Kwietnia 2014 dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Potwierdzam słowa Marroma. Z tego co wiem to współpraca w chwili obecnej między nimi jest dobra, choć faktycznie każdy działa niezależnie od siebie. Staram się Davida o to nie wypytywać, zresztą nawet nie było by na to czasu . Logicznie wnioskując jest to współpraca na zasadzie wymiany roślin, rozmnażanych gatunków, bo tak jak już Serbia zauważył - wiele pozycji w obu ofertach jest bardzo podobnych, łącznie ze zdjęciami No i offtop się zrobił Natalia.t > może chociaż w Krakowie lub Gliwicach uda Ci się być ? Generalnie największe nasze wystawy są co roku w maju. Później jest sesja, a potem są wakacje - i wtedy zajmujemy się rozmnażaniem, przygotowywaniem roślin na jesień, oprócz tego też staramy się trochę odpocząć, po całym semestrze pracy i nauki : )) . W okresie - późne lato-wczesna jesień - można się spodziewać wystawy w Łodzi (bylismy bardzo pozytywnie zaskoczeni zainteresowaniem łodzian i aktywnym udziałem podczas prelekcji Alberta, ostatnim razem, stąd też i tego roku postaramy się być) oraz naszej obecności na targach Zoo-botanica we Wrocławiu, gdzie również zawsze staramy się robić ładną wystawę. Pozdrawiam Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Nwankwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emczer Napisano 27 Kwietnia 2014 Share Napisano 27 Kwietnia 2014 A ja pytałem ostatnio właśnie o Wrocław mailowo. Bo nic póki co nie ma, żadnego info, żadnej daty. W tym roku będę mógł być, bo praca juz mi nie koliduje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi