Skocz do zawartości

Wystawa Roślin Mięsożernych - Ogród Botaniczny UW 2014

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

No ładnie... wystawa nakręcana i nagłaśniana jak o randze najważniejszej w Polsce.

Kilka ładnych dni po zakończeniu a tu ani jednego zdjęcia.

Przecież tam powinien latać kamerzysta jak na weselu i wszystko ładnie kręcić.

Filmik na youtube, kilka tysięcy wyświetleń i reklama murowana!!!

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście foty już są, okazuje się, że Michał z naszego zespołu zrobił trochę fotek:)

Bardzo mnie cieszą tak rozległe dywagacje nad podpisaną przez mnie doniczką. Uspokajam wszystkich - lekarzem nigdy nie chciałem być i nie będę :D Rozwiązanie zagadki jest poprawne i brzmi : Gratis - klon zagadka. Możecie się takich podpisów trochę spodziewać:) Mamy trochę ciekawych nieopisanych klonów które od czasu do czasu dajemy jako bonusy.

Byliśmy w : Polsat News, TVN24 i SuperStacji. Jak znajdę czas po wystawie w Krakowie, poszukam relacji:)

Kamerzysta... hmm no byłoby miło, tylko kiedy znajdziemy czas na jego wynajęcie:p Pierwszy raz od dawna nie było hddk na wystawie i już jest problem z fotami jak widać:P

Wszystkich gorąco pozdrawiam!

post-2750-1400707635_thumb.jpg

post-2750-1400707803_thumb.jpg

post-2750-1400707839_thumb.jpg

post-2750-1400707871_thumb.jpg

post-2750-1400707899_thumb.jpg

post-2750-1400707922_thumb.jpg

post-2750-1400707950_thumb.jpg

post-2750-1400707975_thumb.jpg

post-2750-1400708014_thumb.jpg

post-2750-1400708038_thumb.jpg

post-2750-1400708068_thumb.jpg

post-2750-1400708106_thumb.jpg

post-2750-1400708179_thumb.jpg

post-2750-1400708220_thumb.jpg

post-2750-1400708257_thumb.jpg

post-2750-1400708289_thumb.jpg

post-2750-1400708324_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Jaca - trzeba przyjeżdżać i oglądać, a nie na leniucha potem marudzić :P Co to za mobilizacja, jeśli wiadomo, że potem fotki i tak będą i będzie sobie można na foteliku, w kapciach, przy kawce, przed monitorkiem obejrzeć :P

No a tak na poważnie to rzeczywiście fakt, że nie było osoby, która by wyzwaniu się stawiła. Co ciekawe - po tylu latach Carnisana jeszcze się własnego, dobrego 'aparatatu' nie dorobiła ! :D

No a powyższe fotki to tak na prawdę takie wielkie nic, bo robione przez amatora (przynajmniej na razie ;) ), czyli osobę , która nie wiedziała co jest godne uwagi dla zaawansowanego hodowcy i poza S. flava 'Lidless Form' widać jedynie , że coś jest, ale nie wiadomo co :P Dodatkowo nasz największy wystawowy atut - czyli kapturnice - poza wspomnianą flavą - nie zostały sfotografowane.

Ok, wystarczy autokrytyki :). Na wystawę w Krakowie postaram się osobiście załatwić jakiś aparatat i porobić zdjęcia wystawy, tym razem bardziej skupiając się na ciekawostkach :).

Pozdrawiam

Edytowane przez Nwankwo
Odnośnik do odpowiedzi

Nwankowo - dzięki za foty. widzee

Z mojej strony to bardziej ciekawość jak wizualnie wypadła wystawa niż marudzenie.

Zresztą poszedłem za głosem ludu oczekującym z niecierpliwością zdjęć.

Teraz wiem czego się mogę spodziewać na jesień w mieście Łodzi.

A więc do zobaczenia, a do tego czasu posiedzi się w kapciach przy monitorku. lol

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłam wziąć swoją kamerę, ale uznałam że to będzie trochę dziwne, przesadne. :crazy_pilot:

Może w przyszłym roku wezmę (zdjęcia nadal leżakują komórce). :wink:

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

No, uzyskałem focisze to wrzucam. :) Niestety w grę wszedł jedynie photobucket bo mi się kompletnie nie chciało zmniejszać tych zdjęć do rozmiaru akceptowalnego przez forumowe załączniki (1.4 MB łącznie...)

ENJOY!

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 months later...

Drodzy mieszkańcy stolicy i jej okolic!

Mamy dla Was drobną niespodziewankę - event pt. "CarniSana wpada do stolicy!"

A tak na poważnie, postanowiliśmy po prostu Warszawę odwiedzić:) sytuacja jest taka - w najbliższy weekend w szklarniach Ogrodu Botanicznego UW, czyli w miejscu gdzie odbywa się w maju Wystawa Roślin Mięsożernych, będą mieć miejsce Dni Storczyków, które same w sobie są warte odwiedzenia! To ostatnia w tym roku okazja do zwiedzenia szklarni Ogrodu Botanicznego UW.

My z kolei rozstawimy się z kramikiem mniej więcej 2x2, nie dużo, nie mało - dokładnie tyle, ile potrzeba.

napiszę lepiej co w programie naszego przyjazdu:

Muchołówki:

Ponad 5-cio cm Tritony, Louchapatesy, spore Bohemian Garnet,

absolutna carnisanowa nowość - Trev's Red Dentate. Wielkość? co najmniej 3-5 cm średnicy. Poza tym: Fused Teeth, Microdent, Korrigans, Clayton's Red Sunset, Pink Venus, Red Burgundy (trzech ostatnich nie ma w regularnej ofercie) Harmony, Kinchyaku, Funel Trap etc etc. Wezmę też kilka Tritonów 8 cm, jeśli ktoś będzie chciał.

Ceny? Dobre.

Nieoznaczone klony, które obecnie u nas rosną, do wyboru do koloru - wszystkie będą po dychu.

Drosera regia - jej nie było na wiosennej wystawie, teraz będzie:)

Inne Drosery - slackii, dilatatio-petiolaris, petiolaris, bromensis, paradoxy (4 cm średnicy już za piątaka do wyczerpania), kaiteurensis, felix, i in.

Dorosłe S. flava, S. chelsonii, S. psittacina w doniczkach o średnicy 12 cm i znacznej wielkości - za 25 zł. Mniejsze S. flava, S. chelsonii, S. farnhamii, S. psittacina tj. w doniczkach 8,5 cm - tylko w Warszawie, po dychu.

Poza tym liczne inne atrakcje (w tym możliwość zakupu kawy w kawiarni obok szklarni i miodu na sąsiednim stoisku) oraz rozmowy z nami na ile tylko będzie się dało:)

Mateusz może coś napisze o tłustoszach i dzbanecznikach , jakie przywieziemy, ale to już tylko od niego zależy:p Na pewno będą też takie, których na wiosnę nie było!

No to tyle, słowem - zapraszamy.

PS. Może wówczas będę z 'lekkim' opóźnieniem mógł skontrolować stan stylidium specjalnie dla Sevillo :D

Odnośnik do odpowiedzi