Niekumaty Burak Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 O właśnie! Dzięki za pomysł. Jak kupię agrotkaninę do oddzielenia keramzytu od torfu to zapewne troszkę mi zostanie i podłożę ją pod kamień... Agrowłóknina nie odizoluje skały wapiennej od reszty. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrazik Napisano 2 Lutego 2014 Share Napisano 2 Lutego 2014 A ja powiem tak - mając hodowlę liczącą kilkaset roślin, dopilnujcie, żeby żaden robaczek nie wylęgnął się w którejś doniczce. To jest nie do upilnowania Combative - ja tam radzę do OBI się wybrać, przynajmniej widzisz, co kupujesz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Taką skałkę czy żwirek można przecież wygotować i żadnego robaczka się do domu nie przyniesie. Wystarczy kuchenka, garnek, woda, kilka minut i po sprawie. Gotowanie piasku jest trochę uciążliwe, w końcu piasek jest ciężki, opada na dno, więc gotuje się trochę inaczej niż ryż czy makaron ale nie trzeba gotować do wrzenia, żeby wybić robaczki. Co do waszej dyskusji to nie wierzę, że ktokolwiek z was nie stara się, żeby przynosić do domu jak najmniej żyjątek. Z tym, że każdy inaczej do tego podchodzi. Jeden tylko opłucze kamień w wodzie, inny będzie gotować piasek, a inny nawet torf ze sklepu wypraży w piekarniku. Zależy kto z czym się dobrze czuje. Mi by do głowy nie przyszło, żeby wsadzać torf do piekarnika, ale piasek przyniesiony z podwórka gotowałam. Tak samo gotowałam deszczówkę, żeby pędy rosiczek na wacie nie zarosły glonami, tak jak już raz mi się zdarzyło. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Dobra, to kupuję keramzyt frakcji 10-20mm i agrowłókninę żeby się z nim trof nie mieszał a pod kamień dam np. kawałek czarnej reklamówki i myślę że będzie dobrze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba989898 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Tą skałę jak jest sucha możesz zaimpregnować jakimś klejem typu żywica epoksydowa/poliestrowa, czy jakimś innym który chwyci się kamienia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 3 Lutego 2014 Autor Share Napisano 3 Lutego 2014 Z klejów to w domu mam tylko klej biurowy w tubce, w sztyfcie oraz klej "na gorąco" Ale myślę że ta reklamówka jak będzie dobrze położona to spełni zadanie, prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba989898 Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 (edytowane) Powinna spełnić , klej na gorąco też. To jakaś mieszanka polietylenu z dodatkami. Sam zrobisz jak zechcesz, ja tylko podpowiadam. Edytowane 3 Lutego 2014 przez kuba989898 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Przyszły mi moje 2l kermazytu oraz kawałek agrowłóknina 80x100cm. Znowu pojawił się problem Agrowłóknina w ogóle nie przepuszcza wody. To na co takie drylowanie, skoro ona i tak będzie trzymała? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natalia.t Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Agrowłóknina na pewno przepuści wodę. Co innego, kiedy lejesz wodę we włókninę i woda nie wycieka (napięcie powierzchniowe wody robi swoje), a co innego, kiedy zanurzasz włókninę w wodzie. Wody nie przepuści tylko coś naprawdę szczelnego - guma, folia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Ok, rozumiem. Dzięki, zabieram się do roboty ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nafarcie Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Wrzuć zdjęcia jaki jest efekt końcowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Combative Napisano 6 Lutego 2014 Autor Share Napisano 6 Lutego 2014 Oczywiście, bardzo chętnie to zrobię jak wszystko będzie gotowe oraz będą rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalniaczekk Napisano 24 Stycznia 2015 Share Napisano 24 Stycznia 2015 Halo halo. Gdzie fotki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi